Svi na BARF… Finalno veče Beogradskog autorskog rok festivala 16. decembra u DOB-u

0
41
Photo: Promo
Photo: Promo

Finalno veče Beogradskog autorskog rok festivala  BARF 2017 biće održano u subotu, 16.decembra u 19:30 časova, u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Ulaz je besplatan za sve posetioce, a pored 6 finalista u revijalom delu nastupaju bendovi: Trnje, Viva Vops i Jet Clock hor.

Trnje/Photo: facebook@trnjerock
Trnje/Photo: facebook@trnjerock

Na sedmi Beogradski autorski rok festival prijavilo se više od 60 bendova i autora, od kojih je 41 ušlo u zvaničnu konkurenciju.

Finalne večeri nastupiće  šest bendova odabranih od strane stručnog žirija BARF-a, Udruženja rok muzičara Srbije (URMUS).

U finale festivala BARF 2017 plasirali su se bendovi:
Nemesis (Beograd)
Crossroad (Loznica)
Zimbabveanski Zavod Za Zaštitu Zverova (Beograd)
Crveni Karton (Kruševac)
Mister Hajd (Petrovac na Mlavi)
Royal Experiment (Novi Sad)

Nemesis/facebook@girldeathmetal/Photo: Ales Znidarsic!
Nemesis/facebook@girldeathmetal/Photo: Ales Znidarsic!

Nemesis je skupina od pet žena, već poznatih domaćoj publici. Svoju muziku opisuju kao melodični death metal koji karakterišu pevljivi rifovi, sirova energija i snažna ritam sekcija.

Sanja, Aleksandra, Tijana, Anja i Selena već dve godine aktivno promovišu svoj autorski rad srpskoj publici, a u prethodnih par meseci imale su veoma uspešne nastupe u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Zagrebu i Mariboru.

Na zvaničnom Youtube kanalu benda mogu se pogledati dva singla “Vengeance” i “Divine retribution”, a čeka se finalna montaža spota za pesmu “Uprising”.

Crossroad/ Photo: Facebook @crossroadxs
Crossroad/ Photo: Facebook @crossroadxs

Crossroad je hard rock/heavy metal bend iz Loznice. Ekipu benda čine: Nemanja Đorđević (bass gitara), Mladen Rakić (vokal, gitara), Nikola Jevtić (Vokal, gitara) i Branislav Petrović (bubnjevi).

Zimbabveanski Zavod Za Zaštitu Zverova/ Photo: Facebook @zimbabveanski
Zimbabveanski Zavod Za Zaštitu Zverova/ Photo: Facebook @zimbabveanski

Zimbabveanski Zavod Za Zaštitu Zverova  je alternativni beogradski rok bend oformljen 2012. godine od strane tri prijatelja koji su želeli da stvore zvuk koji će biti u kontinuitetu sa slavnim danima beogradske new wave scene 80-tih.

Članovi benda su: Nikola Radosavljević, Nikola Pješčić, Nemanja Todorović, Stefan Đorđević i Nikola Todić.

Crveni Karton/ Photo: Facebook @crvenikartonKS
Crveni Karton/ Photo: Facebook @crvenikartonKS

Pank rok ska sastav, jedan od predvodnika nove generacije srpskih bendova, Crveni Karton, oformljen je 2010. godine u Kruševcu. Prvi Ep objavili su samostalno kao i prvi album pod nazivom “Bekstvo u realnost”.

Crveni karton su: Vladica Ristić (vokal), Stevan Pavlovic (gitara, vokal), Igor Mladenović (bas, vokal) i Ivica Lukovic (bubanj).

Mister Hajd/ Photo: Facebook/ Mister Hajd
Mister Hajd/ Photo: Facebook/ Mister Hajd

U vreme nastanka 1991/1992. godine, bend se zvao: Mala skupnina skromnih muzičara koja nije imala ideje za ime.

Bend je bio veoma aktivan ratnih 90-tih i održao veliki broj svirki na postojoćim gradskim koncertnim scenama, a nastupio je i na, tada čuvenoj, Ljubičevskoj gitarijati u Požarevcu.

Mister Hajd je imao više prelaznih faza, kao što je recimo grupa Trip sistem koja je predstavljena u okviru emisije Bunt Rok na drugom kanalu RTS-a, zatim Ligeštul koja je 2007. nastupila na Gitarijadi Riff u Petrovcu na Mlavi, koncertu koji je u saradnji sa Vladom Janković Džetom i Radiom Beograd 202 uživo prenošen na pomenutom radiju.

Članovi benda Aleksandar Filipović – Filip i Nenad Nikolić – Šone su i idejni pokretači i nosioci projekta Radionica za dobre duhove koji ima za cilj promociju rok kulture i afirmaciju mladih muzičara i umetnika.

U okviru ovog projekta bend je obradio pesmu Jutro (Tvrdo srce I velike uši) i osvojio prvo mesto u okviru emisije Demo Expres, a potom i gostovao na radiju kod voditeljke Ogle Kepdžije.

Poslednji koncert, u okviru manifestacije Rokerijada u bašti Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, bend je imao u septembru 2017. godine.

Postavu benda Mister Hajd čine: Aleksandar Filipović (vokal, gitara), Nenad Nikolić (bas), Danijel Dešić (solo gitara) i Petar Petrović (bubnjevi).

Royal Experiment/ Photo: Facebook @royalexperiment
Royal Experiment/ Photo: Facebook @royalexperiment

Royal Experiment je autorski projekat iz Novog Sada. Osnovan je avgusta 2016. godine, od strane ekipe klubskih mužičara, kod kojih je prevagnula želja za autorskim radom i kreativnim izrazom, posle dugogodišnjeg prijateljstva i velikog broja zajedničkih klubskih svirki po različitim cover i tribute bendovima širom regiona.

Muzički pravac je fusion pop, definisan kao alternativan pristup pop tekstovima sa tvrđim zvukom i mešavinom različitih žanrova od rocka do jazza. A ovakvim pristupom ekipa Royala smatra da može da doprinese novom alternativnom zvuku i razvoju domaće scene.

Do sada su objavili i ekranizovali tri singla na engleskom jeziku.

Članovi Royal Experimenta su: Slađana Avramov (vokal), Ivana Mijatović  (vokal), Filip Boškov (bas), Aleksandar Trajlov (bubnjevi), Veljko Ilkić (gitara) i Ognjen Ilkić (gitara).

Prva tri plasirana benda očekuju lepe i vredne nagrade:
I nagrada
– 50.000 dinara, direktan plasman u kvalifikacona takmičenja Bunt Rock festivala 2018 i dva audio-video snimka sa BARF-a
II nagrada – 25.000 dinara, gostovanje i uživo nastup sa dve pesme u emisiji Bunt, dva audio-video snimka sa BARF-a
III nagrada – nagrada publike, 20 sati snimanja u studiu Mašina 23, direktan plasman u polufinalno veče zaječarske Gitarijade 2018 i dva audio-video snimka sa BARF-a

Svi ostali finalisti dobijaju po jedan audio-video snimak sa BARF-a, a svi bubnjari po komplet palica našeg stalnog sponzora firme Stunner.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime