Home»Muzika»LOŠA OBJASNIO FENOMEN PLAVOG ORKESTRA: Mi smo benigna pojava… kao ajvar, ćevapi, čovečja ribica…

LOŠA OBJASNIO FENOMEN PLAVOG ORKESTRA: Mi smo benigna pojava… kao ajvar, ćevapi, čovečja ribica…

3
Shares
Pinterest Google+
Plavi orkestar/Photo: facebook@plaviorkestarofficial
Plavi orkestar/Photo: [email protected]

Plavi orkestar i danas pravi velike koncerte, skoro 30 godina posle raspada Jugoslavije kojom su “žarili i palili”.

– To je suština Plavog orkestra. Pojavimo se na dva sata i ljudi zaborave na probleme. Nekako smo benigna pojava. Kao ajvar, ćevapi, čovječja ribica – kaže Saša Lošić – Loša, dugogodišnji frontmen jednog od najpopularnijih muzičkih sastava na prostoru ex-YU.

Plavi orkestar će aktuelnu turneju, koja je počela još 18. avgusta u Sarajevu, pretvoriti u live album. U pripremi su dve nove pesme, ali i dokumentarna serija o Orkestru.

U vremenu kada se sve, kako kaže Plavi orkestar, razvodnjava, oni su i dalje ostali prijatelji, a publika željna njihove muzike. I tako više od tri decenije, brojka vredna divljenja, a slave je upravo na aktuelnoj turneji.

Loša se tim povodom prisetio i kako je to bilo nekada, kada je sve počelo…

U Sarajevo su se vratili s albumom prodanim u čak 500 hiljada primeraka. Kako Loša kaže, bila je to prava metamorfoza. Od studenata medicine i dizajna do pop-fenomena.

– Znam da sam nekad vadio iz knjiga aforizme i onda ih u WC-u čitao kad sam imao neki intervju da bih ispao pametan. Normalno, zaboravim sve i to ispadne nezgrapno – seća se Loša.

Drugačije, kaže, nisu izgledali ni prvi nastupi. Tako ni prvo televizijsko izvođenje “Suade”. Loša kaže da je bio crven u licu i pravio “neartikulisane” pokrete.

Inače, snimci koncerata na turneji “Everblue live 2017” bići korišteni za potrebe prvog live albuma grupe, na kojem će se naći i dve nove numere.

HL/Izvor: cdm.me

Previous post

ONI KOJI NE ČITAJU KNJIGE, NEĆE TO POČETI DA ČINE NI POSLE OVOG TEKSTA... Mada...

Next post

POKAJANJE... Bivši član benda Noir Desir objavio prvi solo album posle izlaska iz zatvora zbog ubistva partnerke

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *