Home»Muzika»Šantićeva “Što te nema” sada i u obradi Nine Kraljić i Matije Dedića

Šantićeva “Što te nema” sada i u obradi Nine Kraljić i Matije Dedića

3
Shares
Pinterest Google+
Nina Kraljić i Matija Dedić/ Photo: John Pavlish
Nina Kraljić i Matija Dedić/ Photo: John Pavlish

Nina Kraljić i Matija Dedić predstavili su obradu Šantićeve pesme ”Što te nema”, objavljenu na pevačicinom debi albumu “Samo”.

Pošto pesma za Ninu ima posebno značenje, njeno prisustvo na prvom albumu nije bilo iznenađujuće. “Što te nema” snimila je u Šibeniku, u saradnji sa hrvatskim pijanistom Matijom Dedićem, i to za svega pola sata.

Nina Kraljić i Matija Dedić/ Photo: John Pavlish
Nina Kraljić i Matija Dedić/ Photo: John Pavlish

 – Teško je izdvojiti jednu pesmu sa albuma, jer se vežeš za svaki tekst i melodiju i one postaju deo tebe i tvoje priče, ali bih ipak izdvojila predivnu saradnju sa Matijom Dedićem na pesmi “Što te nema”- izjavila je Nina i dodala:
– To je čista improvizacija i komunikacija između dva muzičara koji se namerno nisu dogovorili oko forme pesme, pa čak ni kako će pesma početi ili se završiti, nego dopustili da ih nosi instinkt. Po mom mišljenju, najveća lepota muzike je njena spontanost i otvorenost, a oni nastupi koje ne možeš da ponoviš dva puta na identičan način imaju trajnu vrednost i poseban kvalitet. Snimali smo u Šibeniku i snimanje nije trajalo dugo, samo pola sata, upravo zato što nismo hteli da forsiramo ništa osim feelinga, a ako postoji dobra komunikacija i međusobno slušanje, sve jednostavno teče. Zato sam posebno počastvovana što sam imala priliku da ovo ostvarim sa Matijom koga neizmerno cenim i nadam se da ćemo i dalje sarađivati.

Previous post

Treći Čuka fest... Jazz, rock i world music u Kulturnom centru Čukarica

Next post

"Louder Than A Drum"... Stigao spot za drugi singl Marije Žeželj

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *