Home»Muzika»Who See objavili pesmu “Moja Mare” u znak podrške borbi protiv nasilja nad ženama

Who See objavili pesmu “Moja Mare” u znak podrške borbi protiv nasilja nad ženama

5
Shares
Pinterest Google+
Who See/ Photo: Facebook/ Who See
Who See/ Photo: Facebook/ Who See

“Moja Mare” je najnovija pesma sastava Who See urađena u saradnji sa Ujedinjenim nacijama u Crnoj Gori u okviru ovogodišnje kampanje UN “16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama”.

Cilj kampanje je slanje poruke mladima o višeslojnosti tog problema, kako bi još u fazi sazrevanja mogli jasno da prepoznaju različite oblike nasilja nad ženama i da formiraju konstruktivan stav po tom pitanju.

“Moja Mare” je priča o ženi koja se suočava sa različitim oblicima nasilja, vidljivim, ali i onima koja su manje vidljiva.

Ispričana iz ugla stereotipnog supruga, priča o Mare zadire u tradicionalizam i kulturološke aspekte problema koji čine da nasilje nad ženama najčešće ostaje tabu.

– Za nas je rad na ovoj pesmi bio prilično izazovan, pošto je nasilje nad ženama sveprisutan problem koji se manifestuje u mnogo različitih oblika, na šta smo i ukazali u pesmi. Mare je neko sa kim se, uveren sam, dosta žena u Crnoj Gori danas može identifikovati – kazao je Dejan Dedović – Deda iz grupe Who See.

Pesma “Moja Mare”, kroz koju se prožimaju različiti oblici nasilja nad ženama, upravo ukazuje da je nasilje nad ženama društveno nevidljiva pojava o kojoj se ne govori.

Do kad? – pitaju Who See…

Izvor: bosonoga.com

Previous post

Rock In Požarevac... CounterIgnition i Nemesis 2. decembra u klubu KB

Next post

Bluz rok trio The Cockblockers 1. decembra u beogradskom Sinnerman jazz clubu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *