Home»Pulse»Najave»Tinejdžerska predstava “Romeo i Julija – Neočekivano vesela tragedija” na sceni Kulturnog centra Čukarica

Tinejdžerska predstava “Romeo i Julija – Neočekivano vesela tragedija” na sceni Kulturnog centra Čukarica

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Tinejdžerska predstava “Romeo i Julija – neočekivano vesela tragedija” Studija BIS, biće izvedena na sceni Kulturnog centra Čukarica u utorak, 28. novembra u 20:00 časova.

Režiju i adaptaciju teksta uradio je Pavle Jerinić, a igraju članovi omladinskog teatra Studija BIS.

Tragedija “Romeo i Julija” verovatno je najpoznatije delo Vilijama Šekspira. To je drama koja je od kada je napisana – pre više od 400 godina, do dana današnjeg, inspirisala veliki broj umetnika.

Govor, poetika, emocije, tragična sudbina dvoje mladih i zaljubljenih ljudi, inspirisala je i autore ove predstave, ali u malo drugačijem smislu.

Photo: Facebook @studiobis.co.rs
Photo: Facebook @studiobis.co.rs

Nažalost, tokom godina, komad Vilijama Šekspira dobio je reputaciju patetičnog, postao je kliše, čak i u svakodnevnom govoru.

“Romeo i Julija – neočekivano vesela tragedija” lišena je svega negativnog što se vremenom nataložilo i obučena u novo ruho – parodiju pod uticajem zdravog, neočekivanog, ponekad čak i crnog, apsurdnog humora savremenih britanskih TV serija (“Leteći cirkus Montija Pajtona”).

“Romeo i Julij?” od dve zavađene porodice stvorila je dečiju igru, pomažući se kostimima da “prizemlji” svoje likove, od zaljubljene Julije – jogunastu pankerku, a od plemenitog Romea – plačljivog šeprtlju…

Cena ulaznice iznosi 150 dinara.

Previous post

Star Wars mini maraton 13. decembra u odabranim bioskopima...

Next post

Da li znate kako je u beogradskom Okružnom zatvoru? Ne?... Onda pogledajte tek objavljeni spot Repetitora za pesmu "Ako te ikada"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *