Home»Muzika»The Bestbeat… The Beatles tribute band 9. decembra u novosadskom Studiju M

The Bestbeat… The Beatles tribute band 9. decembra u novosadskom Studiju M

5
Shares
Pinterest Google+
The Bestbeat/ Photo: Promo
The Bestbeat/ Photo: Promo

U godini kada se obeležava pola veka albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, u novosadskom Studiju M 9. decembra, dan posle godišnjice smrti, biće organizovano veče posvećeno Džonu Lenonu i kultu benda The Beatles.

Te večeri nastupiće The Bestbeat, The Beatles tribute band osnovan 2005. sa ciljem da podseti publiku na najveću grupu XX veka.

The Bestbeat nastupa na instrumentima i pojačalima kakve su koristili Bitlsi, u vernim reprodukcijama kostima iz različitih faza njihove karijere i prepoznatljivim frizurama, a kompozicije izvode u originalnim aranžmanima i tonalitetima.

Da bi sličnost bila što veća, bend ima i levorukog basistu kao što je i Pol Makartni.

The Bestbeat/ Photo: Promo
The Bestbeat/ Photo: Promo

Povodom pedesetogodišnjice od izdavanja prvog singla “Love me do”, najtiražniji američki magazin “Newsweek” uvrstio je The Bestbeat među 30 najboljih svetskih Beatles tribute sastava.

U avgustu 2014. godine nastupali su u Engleskoj na prestižnom festivalu “Beatle week”, koji se više od 30 godina održava u Liverpulu, a organizator festivala je “Cavern club” u kome su Bitlsi svirali 292 puta.

Bend The Bestbeat su: Vladimir Banovčanin aka Džon Lenon, Damjan Dačić aka Pol Makartni, Marko Ćalić aka Džordž Harison i Vitomir Milićević aka Ringo Star.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 500 dinara mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima GigsTixa, dok se na dan koncerta mogu kupiti isključivo na biletarnici Studija M po ceni od 600 dinara.

Previous post

Nastavlja se Sevengreen turneja... Hornsman Coyote najavio još novih koncerata

Next post

Engleski bend alt-J objavio spot za "Pleader", pesmu inspirisanu knjigom "How Green Was My Valley" Ričarda Luelina

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *