Home»Muzika»Harlekin, Uzemljenje i Infinitiv… Čista alternativa 26. novembra u klubu Fest

Harlekin, Uzemljenje i Infinitiv… Čista alternativa 26. novembra u klubu Fest

3
Shares
Pinterest Google+

U nedelju 26. novembra u zemunskom klubu Fest nastupiće bendovi Harlekin, Uzemljenje i Infinitiv. Koncert počinje u 21:00 čas, a ulaz je beslpatan.

Harlekin/ Photo: Facebook @harlekinbend (Milica Cvetković)
Harlekin/ Photo: Facebook @harlekinbend (Milica Cvetković)

Harlekin je mladi alternativni rok bend Iz Inđije. koji čine iskusni muzičari. Koncertno su aktivni od druge polovine 2016. godine, a muziku koju bend stvara karakteriše izražena atmosferičnost i emotivni naboj, dok su tekstovi kratki i nose snažnu poruku.

Svirali su na Koncertu godine, HillsUp festivalu, Gitarijadi Vojvodine, Dev9t festivalu, sa bendovima kao što su ZAA, Orthodox Celts, KKN, Čovek vuk, Urban&4, Bjesovi, Van Gogh, Kerber, Divlje Jagode, …

Članovi benda su: Jovana Kovačević (vokal), Aleksandar Janković (gitara), Milan Brkić (gitara), Marko Kovačević (klavijatura), Nemanja Holjevac (bas), i Miloš Surla (bubanj).

Uzemljenje/ Photo: Facebook @uzemljenje
Uzemljenje/ Photo: Facebook @uzemljenje

Uzemljenje je beogradski alternativni rok bend, nastao u novembru 2011. godine. Njihovu muziku odlikuju jednostavne ali britke i jasne gitare, a tekstovi su društveno angažovani, sa jasnom kritikom sistema, ali i čoveka kao pojedinca.

U julu 2014. objavili su prvi studijski album “Mehanizam”, koji je dostupan kao fizičko izdanje (CD) i mp3-format.

Bend je nastupao na mnogim festivalima u regionu: TLO Fest (Tomaševac), Desant na Drvar (Drvar), Park Fest (Užice), Lake Fest (Nikšić).

Najznačajniji nastup do sada bend je imao na Future Shock bini EXIT festivala 2017. Ekipa Uzemljenja trenutno radi na pripremi drugog studijskog albuma.

Photo: Facebook @infinitiv
Photo: Facebook @infinitiv

Infinitiv je tročlani sastav nastao u Požarevcu krajem 2010. godine. Danas rade i stvaraju u Beogradu.

Bend je 2012. objavio svoj prvi EP pod nazivom “Deep inside” sa četiri pesme, a krajem iste godine snimili su svoj prvi spot i to za numeru “Sve u meni gori”.

Posle dosta svirki po Srbiji i učeća na festivalima i takmičenjima (BDFL 2013, Majska gitarijada 2012), u julu 2013. objavili su spot za pesmu “Novo sutra”, a krajem te iste godine i prvi album “U beskraj”.

Posle toga, Infinitiv počinje koncertnu promociju pesama sa prvog albuma, kao i izradu i promociju pesama koje će se naći na drugom izdanju čije je objavljivanje planirano za 2017 godinu.

U julu 2016. osvojili su prvo mesto na Kuršumlijskoj gitarijadi.

Članovi benda Infinitiv su: Vuk Jovanović (vokal, gitara), Ivan Kostić (vokal, bas, sempleri) i Vladimir Petrović (bubnjevi).

 

 

Previous post

Bend Baobab je snimio sedam novih pesama i kaže... "Naše vreme" je tu

Next post

Roni Džejms Dio ponovo pred fanovima... Njegov hologram kreće na turneju početkom decembra

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *