Home»Pulse»Najave»Ovog vikenda poklonite sebi “Tom Vejtsov Vojcek” u teatru Le Studio

Ovog vikenda poklonite sebi “Tom Vejtsov Vojcek” u teatru Le Studio

3
Shares
Pinterest Google+

U novom prostoru teatra Le Studio, u petak 24. novembra i subotu 25. novembra od 20:00 časova očekuje vas, osvežena novom postavom, koncertna predstava “Tom Vejtsov Vojcek”.

Ukoliko ste ljubitelj lika i dela Toma Vejtsa, ne biste smeli da propustite spektakl koji su ekipa pozorišta i bend Rain dogs pripremili za vas.

Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo

“Tom Vejtsov Vojcek” je ekspresivni komad koji se bavi ludilom, opsesijom i ubistvom, u kom je Bihner progovorio i precizno opisao sliku jednog duboko uzdrmanog sveta u kome je suprotstavio privatnu, pojedinačnu ljudsku patnju i cinični ravnodušni haos nasuprot njoj.

Simptomi takve dijagnoze društva manifestuju se, ili kroz agresivno ispoljavanje moći, ili kroz suštinsku nemoć pojedinca. Zadatak umetnosti je da o tome priča, jer umetnost to i “oseća”.

Zato su se oko “Vojceka” okupili muzičari koji šire glas, harizmu i poruku legendarnog Toma Vejtsa, sastav Rain Dogs i ekipa teatra Le Studio – kako bi progovorili o svemu onome što je mučilo Bihnera, a što je ujedno i dijagnoza trenutka u kom živimo.

Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Previous post

Promocija prvog ilustrovanog izdanja "Hazarskog rečnika" na engleskom jeziku 22. novembra u Guarneriusu

Next post

Preminuo Dejvid Kesidi, američki pevač i glumac poznat po ulozi u seriji "The Partridge Family"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *