Home»Muzika»PSIHOMODO SLAVI 35. ROĐENDAN, A GOBAC TVRDI: Proslaviću zdravim smoothiejem i skinuti pantalone umesto majice

PSIHOMODO SLAVI 35. ROĐENDAN, A GOBAC TVRDI: Proslaviću zdravim smoothiejem i skinuti pantalone umesto majice

3
Shares
Pinterest Google+
Psihomodo pop/Photo: facebook@Psihomodo Pop - official
Psihomodo pop/Photo: [email protected] Pop – official

Originalni hrvatski punk roker priča o počecima benda, svirki s Ramonesima i željama za budućnost.

Na sceni su skoro 35 godina i još uvijek rasprodaju koncerte. I to ne one reunion koncerte – Psihomodo Pop stalno snimaju nove stvari, vrte se na radiju i otkrivaju ih novi klinci. Veliki rođendan – 35 godina benda i 30 godina od prvog albuma “Godina zmaja” – proslaviće koncertom na zagrebačkoj Šalati u junu iduće godine.

Na pitanje jesu li oni hrvatski Rolling Stonesi, Davor Gobac (53) zaključuje:

– Mi smo to što jesmo – mi smo hrvatski Psihomodo, a Stonesi su Stonesi.

Na ulici ih još uvek često zaustavljaju klinci i traže autograme i selfije.

– Sve je to deo posla. Nekad bude prijatno, a nekad malo manje prijatno – kroz smeh kaže pevač.

Davor Gobac i ekipa ove su godine snimili singl “Sve će biti u redu” s legendarnim američkim producentom Stivom Albinijem, koji je radio s Nirvanom, Stoogesima, Robertom Plantom… Sve je snimljeno analogno, kako Albini uvek radi, a Gobac kaže da je celo iskustvo snimanja u Novom Mestu bilo jako zanimljivo.

– Mi smo bili na snimanju s našim producentom Skansijem s kojim se izvrsno razumemo i koji nam je producirao zadnju ploču koju je percipirala i publika i struka. Inače, možda neka razlika između Albinija i nekih drugih domaćih producenata je u tome što ovaj stvarno nije govorio ništa. Rekao je možda šest prostoproširenih rečenica i one su bile savršeno dovoljne da snimimo pesmu kako treba – ispričao je Gobac, koji nikad nije krio da mu je malo žao što se Psihomodo nikad nije ozbiljnije okrenuo evropskoj i svetskoj karijeri. Naime, bili su prvi bend s ovih prostora koji se pojavio na MTV-u 1988. godine.

– Ne žalim ni za čim, ali voleo bih da smo uspeli nešto više da napravimo na evropskoj sceni od vremena prvog pojavljivanja na MTV-u pa do danas. Mislim da imamo za to kvalitete i energije. A siguran sam da ćemo svirati u Njujorju, a možda i u još nekim gradovima u SAD i Kanadi – kaže pevač.

Krajem 80-ih bili su na turnejama u Holandiji i po bivšem SSSR-u, a onda su se vratili i trijumfalno nastupili kao predgrupa svojim idolima Ramonesima u Zagrebu i Ljubljani.

– Sećam se tog nastupa, bilo je super. Gledali su naš ceo nastup. Lepo smo se družili. Mi smo se tek vratili s ruske turneje pa smo razmenjivali koncertna iskustva – kaže Gobac, koji je pre nekoliko godina ostavio alkohol i okrenuo se nešto zdravijem načinu rokerskog života.

– Živim normalno, ne sad nešto preterano zdravo. Vežbam i to je trenutno najzdravije što radim – kaže.

Ipak, na pitanje kako će proslaviti 35. rođendan Psihomodo Popa, Gobac spremno odgovara:

– Otići ćemo na jedan smoothie od raznog voća i povrća.

I njegov sin Vili posvetio se muzici i ima svoj bend, ali Gobac mu ne daje previše saveta što se tiče karijere.

– Mislim da je jednako teško bilo nama koliko je danas njima. Svako vreme nosi svoje probleme i stvari koje ti otežavaju put ka uspehu. Tako je to bilo i tako će verojatno bojim se, uvek i biti. Oni rade neku svoju muziku. Pre bi oni meni mogli da daju savete. Često pričamo o muzici, ali to je normalno kad smo obojica muzičari – rekao je pevač poznat po energičnim nastupima na kojim gotovo uvek skine majicu.

– Ne, više to ne radim, sad sam počeo da skidam donji deo – u svom stilu kaže Gobac.

A da može da se vrati na početak karijere, sam sebi bi rekao kratko i jasno:

– Nemoj nikog slušati!

Izvor: 100posto.hr

 

Previous post

Da li ste spremni za osmeh s daškom nostalgije... Um Individuum predstavio  video za pesmu "Ovaj dan"

Next post

Islandska boginja pop muzike danas puni 52... a fanovima je poklonila ekskluzivni studijski Cover Mix

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *