Home»Muzika»Učesnik The X Factora Džef Gat prvi put nastupio kao novi pevač Stone Temple Pilotsa

Učesnik The X Factora Džef Gat prvi put nastupio kao novi pevač Stone Temple Pilotsa

3
Shares
Pinterest Google+
Stone Temple Pilots/Photo: facebook@JeffGutt
Stone Temple Pilots/Photo: [email protected]

Bivši učesnik poznatog pevalkog takmičenja The X-Factor, Džef Gat službeno je postao glavni vokal Stone Temple Pilotsa i s njima je prvi put nastupao na privatnoj svirci u The Troubadouru. Prvi singl koji će izdati u novom sastavu, nosiće naziv “Meadow”.

STP nisu imali vodeći vokal od kada je Čester Benington bend napustio 2015, a on je zamenio prethodnog  pevača Skota Vajlanda. Gat je odabran među 15.000 prijavljenih, a iako je još prošlog novembra prošao audiciju, tek u maju ove godine službeno je postao član Stone Temple Pilotsa i s Dinom DeLeom, Robertom DeLeom i Erikom Krecom proveo poslednjih nekoliko meseci pišući i snimajući nove pesme.

Robert DeLeo izjavio je kako je prvi put za Gata čuo kada je bio na turneji s Hollywood Vampires u Detroitu, dok Gat objašnjava kako nikad nije doživeo uspeh, već je uvek bio nadomak njega:

– Bio sam u bendu Dry Cell, koji je na Warner Brothersu bio u isto vreme kada i Linkin Park, odande poznajem Čestera.

On objašnjava kako je čuo da bend ima audicije za pevača, ali u vreme kada se to odvijalo, on je s tadašnjim bendom bio na turneji. Spletom okolnosti na radiju je čuo jednu od pesama STP i upitao je prijatelja da li još traže pevača.

– Rekao mi je da će im poslati neke od mojih stvari… tri dana kasnije dobio sam poziv. Pre nego što sam ušao na audiciju imao sam osećaj da ću postati član benda. Jednostvano sam imao to samopouzdanje, imao sam volju da ostvarim to – zaključuje Gat, koji za Stone Temple Pilots kaže kako su mu poput Led Zeppelina.

A evo kako je Gat briljantno pevao u The X Factoru 2013.

HL/soundguardian.com

Previous post

MUDRAC HENDRIKS... Nećete verovati koji sve citati pripadaju legendarnom gitaristi

Next post

Da se zna ko je The Best: Ovaj album je doveo The Beatles do prvog mesta na listama 30 godina posle raspada benda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *