3
Shares
Pinterest Google+
Bojana VunturiševićPhoto: YouTube printscreen
Bojana VunturiševićPhoto: YouTube printscreen

“Bojana Vunturišević je snimila bolno i bolan iskreni album o redefinisanju identiteta, o tranziciji devojčica u devojke i devojaka u žene”, zapisao je između ostalog Aleksandar S. Janković u recenziji novog solo albuma nekadašnje frontwoman(ke) grupe Svi na pod.

Prvi spot za numeru “Noćni program” u potpunom je saglasju sa izrečenim. Gorka i vrlo bolna storija o odrastanju počinje kao nestašno devojačko zezanje i biva začinjeno procvalom seksualnošću tokom potrage za sopstvenim identiteom, a zatim zbog nesmotrenog koketiranja sa neznancem prerasta u tragediju.

Bojana VunturiševićPhoto: YouTube printscreen
Bojana VunturiševićPhoto: YouTube printscreen

Drugi spot za istu, inače Bojaninu omiljenu pesmu sa albuma “Daljine”, za koju je napisala muziku i aranžman, dok tekst potpisuje dramaturškinja Maša Seničić, nema narativnu potku već egzistira kao erotizovana koreografska seansa, nerazmotano klupko žena čija su polunaga tela snimljena u zamračenoj prostoriji.

Oba spota je režirao Ivan Stojiljković sa (različitim) saradnicima, i vizuelno se nadopunjuju, iako su to dva sasvim različita prikaza sazrevanja, jedan simbolički a drugi kategorički.

Pogledajte i procenite sami, koji je erotičniji…

HL/Izvor: stereoart.me

Previous post

Da se zna ko je The Best: Ovaj album je doveo The Beatles do prvog mesta na listama 30 godina posle raspada benda

Next post

FINIŠIRAJU GODINU U VELIKOM STILU... Kanda kodža i Nebojša na turneji po regionu, a 29. decembra koncert u Kragujevcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *