Home»Muzika»Homeland»FINIŠIRAJU GODINU U VELIKOM STILU… Kanda kodža i Nebojša na turneji po regionu, a 29. decembra koncert u Kragujevcu

FINIŠIRAJU GODINU U VELIKOM STILU… Kanda kodža i Nebojša na turneji po regionu, a 29. decembra koncert u Kragujevcu

3
Shares
Pinterest Google+
Kanda kodža i Nebojša/Photo: facebook@kandakodzanebojsa
Kanda kodža i Nebojša/Photo: [email protected]

Pored toga što su objavili album “Uživo!” i što pripremaju novo studijsko izdanje, na kojem već uveliko vredno rade, a koje je najavljeno singlovima “Prekidi ponovo” i “Jamajka”, KKN su odlučili da godinu završe druženjem sa publikom širom regiona.

Koncertno putovanje započeće u Ljubljani 23. novembra, u Gala Hali, već 24. novembra stužu u Rijeku u Klub, sa Zagrepčanima će se družiti 25. novembra u Tvornici kulture, a nakon toga ih očekuje pohod na Novi Sad 9. decembra na tradicionalnom Koncertu godine i konačno solistički koncert u Kragujevcu, u Domu omladine 29. decembra.

Kanda kodža i Nebojša su beogradska petorka čija se muzika obično opisuje kao fuzija brojnih žanrova koje su ovi muzičari istraživali od prelomne 1991. Oslanjajući se na talenat, inteligenciju i ljubav kao pogonsko gorivo svog delovanja, KKN je stekao status predvodnika roka sa naših prostora u vremenima u kojima vrednosti koje zastupaju i za koje se svojom umetnošću bore ne znače ništa. Njihov opstanak na sceni, popularnost koja sa svakim novim albumom sve više raste, samo potvrđuju njihovu vrednost i veličinu. U prethodnih 10 godina KKN su održali više od 600 koncerata širom regiona – od intimnih klupskih svirki do festivalskih nastupa.

Svedočenje neuporedivoj i tananoj lirici Olivera Nektarijevića, prvog među jednakima, iskustvo je koje se nezaustavljivo uvlači pod kožu, ne ostavljajući prostora za ravnodušnost. I dalje učeći na putu, KKN na svakom nastupu svira “koncert svog života” kojim poništava nametanje sveopšte bespomoćnosti.

Pored Olivera Nektarijevića (vokal), Vladana Rajovića (bubanj), Nenada Pejovića (gitara), Janka Mostarlića (gitara), KKN-u se pridružio i Boško Stanojević. Boletov do sada najpoznatiji muzički angažman predstavlja saradnja sa sastavom EKV u poslednjim mesecima delovanja benda, a utisci i samih članova bendai publike na dosadašnjim koncertima govore da se radi o sjajnom muzičaru koji se izuzetno dobro uklopio u KKN priču.

HL/espreso.rs

Previous post

Ne jedan, nego dva... ultraerotična spota za jednu pesmu Bojane Vunturišević

Next post

Nova verzija Kornelove "Promise"... još tužnija i moćnija

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *