Home»Muzika»Yo La Tengo konačno u Beogradu… Američki indie rock bend 12. maja u Domu omladine

Yo La Tengo konačno u Beogradu… Američki indie rock bend 12. maja u Domu omladine

5
Shares
Pinterest Google+
Yo La Tengo/ Photo: Facebook @TheRealYLY
Yo La Tengo/ Photo: Facebook @TheRealYLY

Yo La Tengo, bend koji je decenijama sinonim za indie rock muziku, u sklopu evropske turneje prvi put dolaze u Srbiju 12. maja 2018. kada će održati koncert u Domu omladine Beograda u organizaciji agencije Rock Svirke.

Ovaj američki indie rock bend osnovan je 1984. godine u Hobokenu (Nju Džersi). Do sada su objavili 14 albuma, održali su hiljade koncerata i važe za jedan od najboljih bendova uživo.

Yo La Tengo/ Photo: Promo
Yo La Tengo/ Photo: Promo

Trenutnu postavu  čine: Ira Kaplan (gitara, klavir, vokal), Džordža Hablej (bubnjevi, klavir, vokal) i Džejms Meknju (bas, vokal).

Uprkos ograničenom uspehu u mejnstrimu, nazvani su “najvažnijim bendom kritičara” i uživaju kultni status među fanovima.

U gitarskoj indie muzici teško je pronaći grupu koja zvuči toliko prirodno i kada svira džez, elektroniku, bosanovu, pop, soul i pank.

Iako uglavnom sviraju originalni materijal, poznati su i po svom repertoaru obrada pesama drugih izvođača, kako uživo na koncertima tako i na studijskim albumima.

Ulaznice za koncert u Domu omladine mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventim, GigTix, DD Tickets i u Felix Shopu po cenama:
– promotivna cena – 2400 dinara (ograničen kontigent)
– pretprodaja – 2800 dinara
– na dan koncerta – 3200 dinara

Previous post

Frenkie, Kontra, Indigo najavljuju album "Egzil" singlom "Đe Će Ko"

Next post

Linkin Park najavili live album "One More Light Live"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *