Home»Muzika»NAJVAŽNIJA BITKA FRANCUSKOG ELVISA… Čuveni pevač Džoni Holidej prebačen u bolnicu

NAJVAŽNIJA BITKA FRANCUSKOG ELVISA… Čuveni pevač Džoni Holidej prebačen u bolnicu

4
Shares
Pinterest Google+
Džoni Holidej/Photo: facebook@jhofficiel
Džoni Holidej/Photo: [email protected]

Francuski pevač Džoni Holidej, koji se mesecima leči od raka pluća, prebačen je u bolnicu zbog disajnih problema, saopštila je danas njegova porodica.

– Njegov povratak kući uskoro se očekuje jer mu se zdravstveno stanje stabilizuje – rekao je Frans presu izvor blizak Holidejovoj porodici.

Časopis Voici preneo je da je Holidej (74) primljen 13. novembra u privatnu kliniku u Parizu gde inače prima hemoterapiju u lečenju raka pluća.

Njegov agent Sebastijen Faran nedavno je rekao da je pevač dobro i da se bori protiv raka. Pevač je ranije imao zdravstvene probleme. Pre nekoliko godina je bio u komi posle komplikacija nakon operacije diskus hernije.

Holidej je veoma popularan u Francuskoj i smatran francuskim Elvisom Prislijem, ali nikada nije bio slavan u inostranstvu kao što su Šarl Aznavur, Iv Montan ili Mirej Matije.

Rođen 15. juna 1943. godine i odgajen u svetu kulture, Holidej, kome je pravo ime Žan-Filip Leo Smet, doneo je 1960-ih godina u Francusku novi zvuk – sving, rok i tvist.

Vrlo brzo postaje veoma popularan u Francuskoj kao pevač i kao javna ličnost kada se venčao s poznatom pevačicom Silvi Vartan. Posle toga je imao još nekoliko brakova. Izdao je više od 45 albuma koji su prodati u 100 miliona primeraka.

Previous post

Promocija knjige "Platon, a ne prozak!" Lua Merinofa 18. novembra u knjižari Dereta

Next post

"Louder Than A Drum", novi singl Marije Žeželj

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *