Home»Muzika»Rokenrol znači – ostati dosledan sebi… Ritam nereda slavi 30 godina u Domu omladine Beograda

Rokenrol znači – ostati dosledan sebi… Ritam nereda slavi 30 godina u Domu omladine Beograda

3
Shares
Pinterest Google+
Rirtam Nereda/Photo: Marko Ristić
Rirtam Nereda/Photo: Marko Ristić

Novosadski sastav Ritam nereda koji ove godine slavi 30 godina postojanja održaće koncert u Domu omladine Beograda kojim će proslaviti ovaj jubilej.

Koncert je zakazan za 25. novembar i biće održan u sali Amerikana sa početkom u 20:00 časova.

– Mi nemamo priliku da često pravimo solo koncerte u Beogradu i ovo je sjajna prilika da se vidimo sa našom publikom. Pored toga što ćemo mi svirati specijalan set za ovu priliku, kao gosti pridružiće nam se naši prijatelji iz bendova Flatline, Putrid Blood i Spunk, tako da jedva čekamo da izađemo na binu – kazao je Boban Petronić, frontmen benda Ritam Nereda.

Rirtam Nereda/Photo: Marko Ristić
Rirtam Nereda/Photo: Marko Ristić

Ritam Nereda je jedan od najproduktivnijih i najbeskompromisnijih domaćih sastava svoje generacije koji radi od 1987. godine.

Sinonim su za glasnu, brzu, čvrstu i energicnu svirku sa stilski ukrštenim punk, metal i hard core zvukom.

Bend je svojom obimnom diskografijom, mnogobrojnim izdanjima i reizdanjima tokom 30 godina karijere uvek imao veliku bazu fanova i za Balkanske uslove visoke tiraže, predstavljajući redak primer autorski veoma plodnog sastava sa vrlo kultnim repertoarom.

Čist i beskompromisan kvalitet potvrđuju i, između ostalih, Henri Rolins (Rollins band) i Bil Gould (Faith No More), koji su posle slušanja njihovih koncerata tražili da se upoznaju sa članovima benda.

Ritam Nereda imao je i nastupe sa veličinama kakve su Queens of the Stone Age, Motörhead, Red Hot Chili Peppers, Suicidal Tendencies i Buzzcocks.

Iza sebe imaju osam studijskih albuma i tri live izdanja. Hitovi kao što su “Put beznađa”, “San”, “Boje se”, “10 godina” i “Crno je sve” su samo neke od pesama koje su obeležile karijeru ovog benda.

Ulaznice za koncert su u prodaji putem mreže Eventima, kao i u prodavnici Felix Shop (TC Sremska) po ceni od 1000 dinara. Na dan koncerta cena ulaznica će iznositi 1500 dinara.

Previous post

Reper Lil Pip pronađen mrtav... Policija sumnja na samoubistvo

Next post

Kombinacija džeza, soula i svinga na njegov način... Sil objavio novo studijsko izdanje "Standards"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *