Home»Muzika»Homeland»Marko Louis predstavio spot za “Cveće Cafnalo” i najavio koncertnu turneju “Beskraj Tour by Barcaffe”

Marko Louis predstavio spot za “Cveće Cafnalo” i najavio koncertnu turneju “Beskraj Tour by Barcaffe”

8
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Novi spot Marka Louisa, ovoga puta za pesmu “Cveće Cafnalo” koju je snimio sa Vlatkom Stefanovskim, četvrti je video sa aktuelnog albuma “Beskraj” (Lampshade Media) objavljenog u aprilu ove godine.

Ovim spotom Marko ujedno najavljuje i koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”.

Photo: Promo
Photo: Promo

Videp je snimljen u filmskom stilu, a posvećen je borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je, nažalost, vrlo aktuelna u našem društvu.

Scenario zajedno potpisuju Marko i Dragan Jereminovim koji je bio zadužen i za režiju, kameru i montažu.

U spotu se pojavljuje glumac Dragan Petrović Pele i mlada perspektivna glumica Iva Ilinčić.

Photo: Promo
Photo: Promo

– Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to. Kada sam video kampanju pod nazivom “Nije Savko delo umetničko delo” dobio sam ideju da kontaktiram Autonomni Ženski Centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti – izjavio je Marko Louis.

Numera “Cveće Cafnalo” je inače inspirisana istoimenom Mokranjčevom 12. rukoveti koju je prvobitno obradio Markov otac Ljubiša Stojanović Louis 1985. godine.

Marko je prema motivima očeve izvedbe obnovio duh pesme, a Vlatko Stefanovski je svojim gitarskim umećem i energijom doprineo da ona dostigne jednu posebnu dimenziju.

Marko Louis/Photo: Danilo Novović
Marko Louis/Photo: Danilo Novović

Spot ujedno najavljuje početak Markove koncertne turneje pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”. Marko prvi put održava solističke koncerte u Beogradu (Dom Omladine Beograda) 30. novembra, u Novom Sadu (Firchie Think Tank Studio) 8.decembra i u Sarajevu (Kriterion) 22. decembra.

– Ne mogu da opišem koliko sam srećan što ću nastupati u ova tri divna grada i pevati pesme sa prethodnog albuma “Shine On Me” i sa novog albuma “Beskraj” koji je došao do velikog broja pratilaca u regionu i ova tri grada su tek početak moje regionalne turneje. Slede Podgorica, Niš, Banjaluka, Zagreb, Ljubljana i više – izjavio je Marko Louis.

Ulaznice za koncert u Beogradu mogu da se nabave na prodajnim mestima Eventima, GigsTixa i online, za Novi Sad preko prodajne mreži GigsTix i www.gigstix.com, a u Sarajevu preko www.kupikartu.ba.

Previous post

Ovako zvuči "Paradise City" kada zajedno sviraju Dejv Grol i Guns N' Roses

Next post

Reper Lil Pip pronađen mrtav... Policija sumnja na samoubistvo

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *