Home»Muzika»Jazz»Internacionalni džez majstori u klubu Soul Society… Vladimir Samardžič i projekat Soularity 18. novembra u starom Bitefu

Internacionalni džez majstori u klubu Soul Society… Vladimir Samardžič i projekat Soularity 18. novembra u starom Bitefu

3
Shares
Pinterest Google+
Soularity/ Photo: Facebook @dovlabass
Soularity/ Photo: Facebook @dovlabass

Posle premijernog nastupa na 19. Novosadskom jazz festivalu,Vladimir Samardžič i projekat Soularity koji okuplja internacionalne džez muzičare nastupiće po prvi put u Beogradu u subotu 18.novembra u 22:00 časa u klubu Soul Society- stari Bitef.

Vladimir Samardžić, novosadski basista i kompozitor školovan na Berklee college of music u Americi u okviru svog novog projekta Soularity satkao je svestrano muzičko platno okupljajući vrhunske svetskee džez muzičare.

Obnavljajući saradnju sa dugogodišnjim prijateljem, srpskim gitaristom Nenadom Gajinom koji trenutno živi i stvara u Parizu, za nastup na Novosadskom Jazz Festivalu 2017, dvojica kolega doveli su po jednog inostranog specijalnog gosta.

Vladimir Samardžič/ Photo: Marina Pešić
Vladimir Samardžič/ Photo: Marina Pešić

Felipe Sales, poznati američko-brazilski saksofonista je Vladimirov prijatelj sa studija u Bostonu, dok je francuski bubnjar marokansko-senegalskog porekla Mokhtar Samba, veliko ime “World Music Jazz” scene i muzičar sa kojim Nenad najčešće snima i svira u Francuskoj.

Vladimirova velika želja za ponovnom saradnjom sa Nenado Gajinom dovela je do stvaranja novog muzičkog materijala baziranog na sazvučju električne gitare i basa.

Sa intrigantnim saksofonskim linijama Felipea Salesa i moćnim bunjarskim ritmovima Mokhtara Sambe, sastav Soularity donosi savremni cross-over džez program.

Ulaznice po ceni od 400 dinara kupovaće se na ulazu u klub.

Previous post

Stigao je prvi trejler domaćeg filma "Patuljci sa naslovnih strana"... Premijera 17. januara 2018.

Next post

E da je Čipi postao pevač Iron Maidena... a mogao je...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *