Home»Life Story»E da je Čipi postao pevač Iron Maidena… a mogao je…

E da je Čipi postao pevač Iron Maidena… a mogao je…

3
Shares
Pinterest Google+
Osvajači/ Photo: Facebook @CipiOsvajaci
Osvajači/ Photo: Facebook @CipiOsvajaci

Pevač grupe Osvajači, Zvonko Pantović Čipi, imao je priliku da postane svetska zvezda. Naime, početkom devedesetih godina dobio je ponudu da bude član legendarnog benda Iron Maiden.

Pošto je dotadašnji pevač Brus Dikinson otišao iz benda i počeo solo karijeru, Čipija su Britanci pozvali na kasting za novog pevača.

– To je bilo 1993. godine. Nije bilo šanse da otputujem u London. Em što sam bio klinac, em što je tada situacija u Jugoslaviji bila užasna. Jedva sam s bendom mogao da odem do Grčke, a ne da dobijem vizu za Englesku – seća se Čipi i objašnjava kako je uopšte dobio poziv za kasting za čuveni britanski bend.

Iron Maiden/ Photo: Facebook @ironmaiden
Iron Maiden/ Photo: Facebook @ironmaiden

– Neki fanovi su, kada su čuli da Iron Maiden traži novog pevača, poslali moje ploče i demo snimke. Dobio sam poziv od njihovog menadžmenta, želeli su da dođem. Ali ja nisam mogao da odem, jednostavno, bilo je ratno stanje, nije bilo moguće – kaže on i dodaje da mu je ponekad žao što se sve tako odigralo.

– Bitno je da sam imao priliku. Ko zna šta bi se desilo na audiciji, možda sam mogao da uđem u uži krug, ili da ne uđem. Ali sve se dešava s razlogom i ja sam zadovoljan onim što sam postigao. Lepo je kada čuješ o sebi neki urbani mit, prija ti, naročito kada to možeš da potvrdiš i kažeš da je istina – završava Čipi.

Inače, Brus Dikinson se u grupu vratio 1999. godine.

Kako li bi zvučala “Hallowed Be Thy Name” u Čipijevoj verziji, a ?

Izvor: cdm.me

Previous post

Internacionalni džez majstori u klubu Soul Society... Vladimir Samardžič i projekat Soularity 18. novembra u starom Bitefu

Next post

Tvrdi zvuk, brzi ritmovi i teški rifovi... Drugi End Of The Line festival 25. novembra u novosadskoj Fabrici

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *