Home»Film»Spilberg opet puca na Oskara… Pogledajte prvi trejler za “The Post”

Spilberg opet puca na Oskara… Pogledajte prvi trejler za “The Post”

2
Shares
Pinterest Google+
The Post (Meril Strip, Tom Henks)/ Photo: imdb.com
The Post (Meril Strip, Tom Henks)/ Photo: imdb.com

Kako smo već najavili, Tom Henks će tumačiti glavnu ulogu u novom filmu Stivena Spilberga, “The Post”, a pre dva dana objavljen je prvi trejler koji pruža bolji uvid u to šta možemo da očekujemo od ovog ostvarenja.

Scenario za “The Post” napisala je Liz Hana, a film prati istinitu priču iz 1971. godine. Radi se o skandalu “Pentagon Papers” koji je izbio pošto su urednik Ben Bredli i izdavač Ketrin Grejem odlučili da objave Pentagonske papire u listu The Washington Post.

Papiri, napisani i objavljeni od strane Danijela Elsberga, otkrili su da je administracija predsednika Džonsona lagala javnost i kongres o umešanosti vojske Sjedinjenih Američkih Država u Vijetnamskom ratu i da je Niksonova administracija u tajnosti eskalirala rat.

The Post (Tom Henks)/ Photo: imdb.com
The Post (Tom Henks)/ Photo: imdb.com

Niksonova administracija je pokušala da spreči The Post da objavi ove dokumente, ali je slučaj preuzeo državni tužilac Vilijem Renkvist i stao u odbranu prava novinara, što je rezultiralo time da je Vrhovni sud presudio u korist lista.

Henks će igradi legendarnog urednika lista Washington Post, Bena Bradlija, dok je Meril dobila ulogu Kej Graham, izdavača. Biće to prvi put da ove dve holivudske legende igraju zajedno na filmu.

Vrhunsku glumačku postavu pored Henksa i Strip čine još i Sara Pulson, Bob Odenkirk, Bredli Vitford, Džesi Plemons, Keri Kun i Alison Bri.

Američka premijera filma zakazana je za 22. decembar, a distrubucija za ostatak sveta počinje 12. januara sledeće godine.

Previous post

Morisi objavio i treći singl sa predstojećeg albuma “Low in High School”

Next post

Coucou Abel za ljubitelje džeza i filmske muzike 11. novembra u klubu Soul Society

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *