Home»Muzika»Ovako zvuči legendarni Pink Floyd kad ga se dohvate – metalci iz Ostina

Ovako zvuči legendarni Pink Floyd kad ga se dohvate – metalci iz Ostina

4
Shares
Pinterest Google+
The Sword, Doom Side of the Moon
The Sword, Doom Side of the Moon

Kako bi proslavio 50 godina od objavljivanja debitantskog albuma “The Piper at the Gates of Dawn” grupe Pink Floyd, Kajl Šat, gitarista stoner/dum benda The Sword iz Ostina, odlučio je objavi kompletno obrađen najpopularniji album britanskog benda.

Pink Floyd/Photo: wikipedia.org
Pink Floyd/Photo: wikipedia.org

Reč je, naravno, o “The Dark Side of the Moon” – albumu koji daleko više odgovara metal obradama, nego spomenuti prvenac.

– Ideja mi je pala na pamet nakon što sam dobro razmislio i poželeo da čujem heavy verziju pesme “Time”. Pomislio sam, zašto ne obraditi kompletan album? Pošto sam napravio neke okvirne koncepte, aranžman za “Money” se polako materijalizovao i shvatio sam da mogu da uradim ono što sam zamislio, ukoliko sastavim pravi bend. Bio je pomalo čudan osećaj “zezati” se sa nečijim nasleđem, ali postupao sam sa tim kao sa proslavom koja se tiče jednog od najvećih bendova koji su ikada postojali, proslavom na koju su svi pozvani – kaže Kajl.

Album nosi naziv “Doom Side of the Moon” i kompletno izdanje možete da preslušate u nastavku, pa sami procenite kako je taj projekat na kraju ispao.

HL/Izvor: bosonoga.com

 

Previous post

Teškaši osvajaju Novi Sad... Alternativna metal scena 10. novembra u Fabrici

Next post

Dženifer Aniston se vraća na TV posle 14 godina...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *