Home»Film»“Zarobljeno vreme” konačno i u Beogradu… Film o Peci Popoviću premijerno 9. novembra u Dvorani kulturnog centra

“Zarobljeno vreme” konačno i u Beogradu… Film o Peci Popoviću premijerno 9. novembra u Dvorani kulturnog centra

10
Shares
Pinterest Google+
Petar Peca Popović/Photo: Ž. Radovančev
Petar Peca Popović/Photo: Ž. Radovančev

Dokumentarni film “Zarobljeno vreme”, koji govori o čuvenom rok novinaru Petru Peci Popoviću, reditelja i scenariste Milana Nikodijevića imaće beogradsku premijeru 9. novembra od 21:00 čas u Dvorani kulturnog centra.

“Zarobljeno vreme” će se posle toga naći na redovnom bioskopskom repertoaru DKC-a 10, 11. i 12. novembra od 17:00 časova.

– Moja generacija se biološki proredila. Dobro je što smo nešto od tog mog odrastanja, od ljubavi i dobrote iz te zemlje u kojoj smo živeli, uspeli da prikažemo na filmu. Ja prosto pripadam budućnosti, koja je bila negde bolja od ove sada, što je, nadam se, predstavljeno u filmu – rekao je Popović o “Zarobljenom vremenu”.

Peca Popović i Josipa Lisac/Photo: Solo Positivo Film Festival
Peca Popović i Josipa Lisac/Photo: Solo Positivo Film Festival

U filmu se pojavljuju kultni jugoslovenski muzičari o kojima je Popović pisao i čije je karijere pratio, poput Kornelija Kovača, Gorana Bregovića, Žike Jelića, Momčila Bajagića-Bajage, Vlatka Stefanovskog i mnogih drugih.

“Zarobljeno vreme” je snimano skoro tri godine u šest država, odnosno ekipa je obišla Beograd, Kragujevac, Sarajevo, Skoplje, Herceg Novi, Zagreb i Ljubljanu.

Osim muzičara sagovornici su i bili i najuticajniji rok kritičari i producenti.

Film je inače samo jedan deo dokumentarnog materijala, na osnovu koje je napravljena i dokumentarna televizijska serija u pet nastavaka, koja bi trebalo da bude prikazana krajem ove ili početkom iduće godine na nekoj od televizija.

Inače, premijera filma “Zarobljeno vreme” bila je 5. jula u Šibeniku na 8. Solo positivo film festivalu, jednom od najznačajnijih festival muzičkih dokumentaraca u region, gde je film dobio Specijalnu nagradu.

Prikazan je i u okviru programa “Kino region” na ovogodišnjim Filmskim susretima u Nišu.

Previous post

"Despacito" dobija konkurenciju? Demi Lovato i Luis Fosi snimili duet... klinci će da odlepe

Next post

Ozi Ozborn najavio solo oproštajnu turneju ali i nove pesme...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *