Home»Muzika»Levee Walkers su – gitarista Pearl Jama, basista Guns N’ Rosesa i bubnjar Screaming Treesa… A kako zvuče? Pa, poslušajte njihov novi singl…

Levee Walkers su – gitarista Pearl Jama, basista Guns N’ Rosesa i bubnjar Screaming Treesa… A kako zvuče? Pa, poslušajte njihov novi singl…

3
Shares
Pinterest Google+
Levee Walkers/ Photo: Facebook @LeveeWalkers
Levee Walkers/ Photo: Facebook @LeveeWalkers

Levee Walkers je supergrupa bazirana u Sijetlu, a čine je Majk Mekridi,  gitarista grupe Pearl Jam, zatim Daf Mekagan , basista gupe Guns N’ Roses, i bubnjar Baret Martin iz Screaming Trees.

Takođe, bend je angažovao pevača i autora Ejrona Džounsa, kako bi predstavili fanovima novi singl “All Things Fade Away”.

Džounsov tekst jasno reflektuje temu smrti i sećanja iz detinjstva kroz ovu katarzičnu numeru.

Martin, koji je producirao Džounsov nedavno objavljeni album “Audio Paint Job”, inicirao je saradnju pošto je upoznao pevača sa svojim kolegama iz benda.

Džouns je napisao tekstove na muziku grupe Levee Walkers, a Mekagan je bio toliko impresioniran frontmenom da ga je pozvao da otvori Guns N’ Roses nastup u Vašingtonu.

Levee Walkers/ Photo: Facebook @LeveeWalkers
Levee Walkers/ Photo: Facebook @LeveeWalkers

– Ejron je tako poseban i “opasan” novi umetnik iz Sijetla. Otišao sam na njegov koncert u prošle godine i to je bio jedan od onih koncerata koji jednostavno učine da budete toliko zadovoljni što ste odabrali muziku kao svoj put. Majk i Baret su, naravno, najbolji u onome što rade, takođe. Ja sam ponosni Levees Walker član – kazao je Daf.

Mekridi je podsetio da je trojac zamislio Levee Valkers tako što će praviti muziku sa gostima na vokalima.

– Bilo je to sjajno, prosvetljujuće iskustvo, jer su me Daf i Baret “terali” da budem bolji muzičar. Imali smo sreće i da Džez Koulman iz Killing Joke i latino umetnica Rakel Sofija pevaju na našem projektu. Sada je tu i sjajni pevač i gitarista Ejron Džouns. Ejron je supertalentovani pevač i kompozitor, koji je dosuo novo gorivo na vatru The Levee Walkers pesama, a takođe je i fenomenalan gitarista koga morate čuti – kazao je Mekridi.

“All Things Fade Away”, podržana sa “Madness”, još jednom novom pesmom, treći je singl benda, posle par izdanja sa Koulmanom i Sofijom iz 2016. godine.

Produkciju poslednjeg izdanja radio je Martin, dok je Džek Endino, ikona Sijetla, bio zadužen za miks.

Izvor: bosonoga.com

Previous post

"Iluzija", debi album beogradskog džez pijaniste Aleksandra Jovanovića

Next post

Utorak je dan za Festov Demo Fest... Prve večeri nastupaju - Keni nije mrtav i Apricot Brew

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *