Home»Muzika»Homeland»“Iluzija”, debi album beogradskog džez pijaniste Aleksandra Jovanovića

“Iluzija”, debi album beogradskog džez pijaniste Aleksandra Jovanovića

5
Shares
Pinterest Google+

Beogradski pijanista Aleksandar Jovanović predstavio je svoj prvi solo album “Iluzija”  koji je objavila izdavačka kuća Lampshade Media.

Projekat pod nazivom Shljuka koncipiran je oko Aleksandra Jovanovića koji se, ovom prilikom, prvi put predstavlja široj publici kao vokalni solista i tekstopisac.

Photo: Promo
Photo: Promo

Pored Jovanovića, koji potpisuje sve numere kao autor, klavijaturista i glavni vokal, tu su i basista Marko Fabry i bubnjar Aleksandar Cvetković, sa kojima sarađuje već godinama kroz sastave Woodcock Group, Serbian Jazz Bre i Marčelov Napeti Kvintet.

U bendu su i dve dame kao prateći vokali: Nevena Jelić (Serbian Jazz Bre) i Nevena Glibetić (Marčelo). Kao specijalni gost, a na dve numere gostuje i saksofonista Max Kochetov.

Aleksandar Jovanović/ Photo: Promo
Aleksandar Jovanović/ Photo: Promo

 – “Iluzija”, kao naslovna numera, otvara album i, na neki način, opisuje atmosferu i perspektivu ove zbirke od devet pesama. Prvo što ih karakteriše je autentičan zvuk i sama muzička koncepcija, koja se, žanrovski neopredeljena, naslanja na više različitih tradicija i uticaja. Kompozicije su nastajale zajedno sa stihovima, koji su svojim ritmom i melodičnošću samih reči usmeravali tok muzike i aranžmana. Naravno, veliku ulogu u stvaralačkom procesu igraju i članovi benda, darujući svako svoj individualni izraz nastajanju celine – izjavio je Aleksandar povodom objavljivanja albuma.

Kompletan album “Iluzija” u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media možete pronaći na svim digitalnim servisima putem sledećeg linka.

Photo: Promo
Photo: Promo

 

Previous post

Večeras svečano otvaranje 26. Internacionalnog festivala umetnika harmonike

Next post

Levee Walkers su - gitarista Pearl Jama, basista Guns N’ Rosesa i bubnjar Screaming Treesa... A kako zvuče? Pa, poslušajte njihov novi singl...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *