DA LI JE LYNYRD SKYNYRD NAJBAKSUZNIJI BEND NA SVETU… Otkazali koncert na Floridi, jedini iz originalne postave ponovo imao infarkt?

0
72
Lynyrd Skynyrd /Photo: facebook@LynyrdSkynyrd
Lynyrd Skynyrd /Photo: facebook@LynyrdSkynyrd

Lynyrd Skynyrd otkazali su koncerte zbog “medicinskih problema” Gerija Rozingtona. 65-godišnji gitarista je jedini preostali član originalne postave benda.

Prema Tallahassee Democrat, lokalnim novinama sa Floride, gde je bend trebalo da nastuši 3. novembra, uzrok njegovih “medicinskih problema” se ne zna.

Rozington je, inače, u poslednjih 18 meseci imao najmanje dva zahvata na srcu, u julu 2016. i u avgustu ove godine. Gitarista je prvi srčani udar imao u oktobru 2015. Poslednja intervencija, pre tri meseca, izvedena je kako bi se uklonio ugrušak u arteriji koja vodi prema srcu, ali je muzičar zbog nje pauzirao samo nekoliko nedelja.

Lynyrd Skynyrd imaju predugu istoriju nesrećnih slučajeva i tragedija, koji datiraju i pre i posle avionske nesreće 1977. u kojoj je poginuo originalni pevač Roni Van Zant u 29. godini. Godinu dana ranije, Rozington i drugi Skynyrdov originalni gitarista Alen Kolins, povređeni su u dve odvojene saobraćajne nesreće. A posle pomenute avionske nesreće Geri je nastavio da svira sa čeličnim šipkama u ruci i nozi.

Lynyrd Skynyrd /Photo: facebook@LynyrdSkynyrd
Lynyrd Skynyrd 1973. /Photo: facebook@LynyrdSkynyrd

S druge strane, Kolins je ostao paralizovan posle saobraćajke 1986. i umro je četiri godine kasnije.

Basista Leon Vilkeson umro je 2001. prirodnom smrću u 49. godini, a klavijaturista

Bili Pauel preminuo je posle srčanog udara 2009.

Konačno, pevač Džoni Van Zant, koji je zamenio brata u bendu osamdesetih, demantovao je probleme sa srcem posle otkazivanja saradnje sa bendom zbog “medicinskih problema u porodici”.

Lynyrd Skynrd ima još zakazanih nastupa na Floridi za ovu godinu, ali po svemu sudeći turneja će biti potpuno otkazana.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime