Home»Muzika»Rut Koleva, neo-soul otkriće Balkana 10. novembra u klubu Soul Society

Rut Koleva, neo-soul otkriće Balkana 10. novembra u klubu Soul Society

3
Shares
Pinterest Google+
Rut Koleva/ Photo: Promo
Rut Koleva/ Photo: Promo

Neo-soul otkriće Balkana – Rut Koleva, održaće koncert u klubu Soul Society 10.novembra u 22:00 časa, na kome će prestoničkoj publici predstaviti autorski album i autentični zvuk koji će razbiti svaki stereotip o bugarskoj muzičkoj sceni.

Otkriće jednog od najznačajnijih muzičkih producenata danas Marka Ronsona, ova mlada pevačica postala je prepoznatljiva sila bugarske muzičke scene, koja je unikatnim melodijama i autentičnim stilom uspela da ispuni bine u Velikoj Britaniji i SAD.

Rut Koleva/ Photo: Promo
Rut Koleva/ Photo: Promo

Svilenkasti, ekspresivn ivokal, autorski tekstovi i intimna atmosfera njenih pesama, učinili su je prepoznatljivom u moru novih izvođača današnjice.

Rut Koleva je najmlađi dobitnik nagrade “Grazia žena godine” i nagrade za najbolji ženski vokal 2012. u Bugarskoj, a binu je delila ni manje ni više nego sa legendom, Bobi Mekferinom.

Umetnici koji definišu soul eru danas kao što su Erika Badu i Džil Skot, uticali su na celu emociju stvaralaštva ove mlade umetnice.

Rut Koleva/ Photo: Promo
Rut Koleva/ Photo: Promo

To je dovelo do velikog uspeha debi albuma iz 2011.  “Within Whispers” , ali i novog studijskog izdanja pod nazivom “Ruth”.

Tražeći svoj put i zvuk, složen i pun soula, sa naporom da se svakog slušaoca približi svojim emocijama, Koleva je definitifno kreirala unikatan stil i nepogrešivo drugačij iidentitet.

– Želim da vam probudim taj osećaj prve ljubavi, leptire u stomaku… – kaže ona.

Cena ulaznice za koncert Rut Koleve u Starom Bitefu iznosi 300 dinara.

 

 

Previous post

UBITI FRENKA ANDERVUDA! (Ne)moguuća misija producenata "House of Cards"

Next post

CEO TIRAŽ OVOG ALBUMA BEATLESA JE UNIŠTEN... Ali, ostalo je nekoliko primeraka, od kojih je jedan sada na prodaju. Pa ako imate 200.000 dolara viška...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *