Home»Kult»CEO TIRAŽ OVOG ALBUMA BEATLESA JE UNIŠTEN… Ali, ostalo je nekoliko primeraka, od kojih je jedan sada na prodaju. Pa ako imate 200.000 dolara viška…

CEO TIRAŽ OVOG ALBUMA BEATLESA JE UNIŠTEN… Ali, ostalo je nekoliko primeraka, od kojih je jedan sada na prodaju. Pa ako imate 200.000 dolara viška…

5
Shares
Pinterest Google+
The Beatles, Yesterday and Today
The Beatles, Yesterday and Today

Kopija veoma retkog izdanja albuma grupe The Beatles, koja je bila u vlasništvu Džona Lenona, “ukrašena” autogramima i crežima, naći će se na aukciji sledećeg meseca. Očekuje se da cena ranog izdanja ploče “Yesterday and Today” ne bude niža od 200.000 dolara.

Na omotu albuma izdatog 1966. godine, čija je ovo jedna od poslednjih preživelih kopija, nalazi se “zloglasna” fotogafija članova slavnog benda koji su obučeni kao mesari, a u rukama drže delove lutaka i komade mesa (?!) zbog koje je izdavač, po izlasku albuma, naložio uništenje celog tiraža, piše NME.

Lenonova lična kopija je jedna od retkih preživelih, sačuvana u vlasništvu kolekcionara Dejva Morela sa kojim ju je Lenon trampio 1972. godine, za neka druga retka izdanja. Na omotu se nalazi lična posveta čuvenog bitlsa Morelu, kao i crtež.

Osim fotografije, autograma i posvete, ploča je retka i zbog činjenice da njena druga strana ne sadrži tonski zapis, zbog čega ju je Lenon, na svoje način, ukrasio.

– Plus, to je i stereo kopija, kojih se na tržištu, pre povlačenja albuma, inače pojavilo vrlo malo – izjavio je Geri Šrum, direktor aukcijske kuće Heritage Auctions koja će ploču ponuditi na prodaju.

HL

Previous post

Rut Koleva, neo-soul otkriće Balkana 10. novembra u klubu Soul Society

Next post

VELIKI PREZIR U NIŠU I BEOGRADU: 10. novembra u Feedbacku, dan kasnije u Elektropioniru

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *