Home»Muzika»Zoran Predin pred koncert u BG predstavio novu pesmu i poručio: Najbolje me čuvaju žive duše mojih mrtvih drugova

Zoran Predin pred koncert u BG predstavio novu pesmu i poručio: Najbolje me čuvaju žive duše mojih mrtvih drugova

9
Shares
Pinterest Google+
Zoran Predin/Photo: facebook@predin.zoran
Zoran Predin/Photo: [email protected]

Kultna slovenačka grupa Lačni Franz objavila je prvi singl sa novog albuma “Akustična pusa”, koji izlazi krajem novembra.

Pesmu “Koji s vetrom pevaju” Zoran Predin, autor i frontmen Lačnog Franza, inače prvoborac “novog talasa”, posvetio je “mrtvim drugovima” sa kojima je živeo i stvarao u tom zlatnom periodu pop-rok scene bivše Jugoslavije.

– Imidž anđela čuvara je obično vezan na bucmasti lik deteta s krilima, kojeg su slikali pogotovo barokni slikari po svodovima crkava. Ali, moji anđeli čuvari ne izgledaju tako. Oni su, kako peva moja pesma, ratnici koji jašu stepama, znači junaci moje mašte i junaci knjiga i filmova. Više liče na Džingis kana nego na Amora. Ali, najbolje me čuvaju žive duše mojih mrtvih drugova – rekao je Predin o ovoj pesmi.

La;ni Farnz/Photo: facebook@predin.zoran
La;ni Farnz/Photo: [email protected]

Kao što mu i naziv kaže, album “Akustična pusa”, drugo izdanje koje potpisuju Predin&Co u samo godinu dana, sadržaće nove stvari snimljene “bez struje”, u akustičnim aranžmanima, a fanovi u Srbiji neke od njih imaće priliku da uživo čuju na koncertu Lačnog Franza u Domu omladine 22.decembra.

HL

Previous post

Koncert i promocija novog spota benda MaraQYa 9. novembra u klubu Gajba

Next post

Stigao "The Thrill Of It All", novi album Sema Smita

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *