Banjalučki Demofest nominovan za nagradu za najbolji festival u Evropi

0
90
Oglasi

Banjalučki Demofest, najveći festival demo bendova na Balkanu, nominovan je za najprestižniju festivalsku nagradu European Festival Awards (EFA), i to u glavnoj kategoriji – kao najbolji festival u Evropi.

Photo: Demofest
Photo: Demofest

Preciznije, Demofest je nominovan za nagradu Best Medium-Sized Festival, odnosno za najbolji festival srednje veličine, što se automatski određuje na osnovu posećenosti same manifestacije – od 10.000 do 40.000 posetilaca.

Glasanje je otvoreno do 30. novembra na zvaničnom EFA sajtu, gdje možete ostaviti glas za Demofest. Sam proces glasanja je veoma jednostavan i sve što vam je potrebno je email adresa, a samim glasanjem dobijate šansu da osvojite karte za svaki festival koji bude nagrađen.

Photo: Demofest
Photo: Demofest

– Ovo je još jedna potvrda da naša misija duga jednu deceniju nije uzaludna, štaviše. Zaista smo srećni što Demofest uživa ovakav ugled i afirmaciju u evropskim festivalskim krugovima,zahvaljujućinašoj publici koja nas bezuslovno podržava – kazala je Brankica Janković, direktor Demofesta i dodala da je sada fokus na 11. izdanju regionalnog festivala demo bendova.

Inače, EFA je najveća nagrada starog kontinenta koju jedan festival može da dobije, a nominacija za Demofest je stigla ubrzo posle nominacije za UK Festival Awards (UKFA), u kategoriji Best Overseas Festival – najbolji festival van Velike Britanije.

Ovogodišnji, 11. Demofest biće održan od 19. do 21. jula 2018. na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime