Praznik za džezere… Počinje 20. Pančevački Jazz Festival

0
80
Photo: Promo
Photo: Promo

Zvezde svetskog, evropskog i domaćeg džeza, među kojima i Džo Lovano, Tim Bern, Avišaj Koen, Čajna Mozis, Danijel Erdman, Ambroz Akinmusire, Fish in Oil… nastupiće u okviru programa Pančevačkog Jazz Festivala koji počinje danas u Kulturnom centru Pančevo i trajaće do 5. novembra.

Saksofonista Džo Lovano, jedan od muzičara koji na svetskoj džez sceni opstaju već decenijama na samom vrhu, biće gost prve večeri jubilarnog 20. Pančevačkog Jazz Festivala.

Večeras je, od 20:30 časova, na programu i koncert američkog saksofoniste Tima Berna i njegovog sastava “Snakeoil“, kao i besplatan koncert mađarskog sastava “Canarro”.

Avišaj Koen/ Photo : Facebook @avishaicohentrumpet
Avišaj Koen/ Photo : Facebook @avishaicohentrumpet

Druge festivalske večeri, u petak, 3. novembra u 22:00 časa, u dvorani Kulturnog centra Pančeva nastupiće trubač Avišaj Koen, jedan od najperspektivnijih muzičara današnje džez scene.

U istom prostoru, nešto ranije, od 20:30 časova nastupa  internacionalni jedanaestočlani sastav Vladimira Nikolova i Srđana Ivanovića, koji promoviše novi projekat pod nazivom “Artistry in Broken Rhythm”.

Čajna Mozis/ Photo: Facbook/ Pančevački Jazz Festival
Čajna Mozis/ Photo: Facbook/ Pančevački Jazz Festival

Čajna Mozis, jedna od trenutno najpopularnijih džez vokala današnjice, nastupiće treće večeri jubilarnog, dvadesetog Pančevačkog Jaž Festivala, u subotu, 4. novembra u dvorani Kulturnog centra Pančeva.

Na koncertu u Pančevu, koji će biti deo aktuelne velike evropske turneje, Čajna Mozis promoviše svoj aktuelni album “Nightintales”.

Iste večeri, na programu je i koncert beogradskog sastava Fish in Oil, domaće koncertne atrakcije koja vrhunski funkcioniše ne samo u klubovima, već i na džez festivalima širom regiona.

Fish in oil/Photo: Promo
Fish in oil/Photo: Promo

Poslednje festivalsko veče rezervisano je za nastupe nemačkog saksofoniste Danijela Erdmana, jednog od heroja evropskog džeza, kao i Ambroza Akinmusirea, vanserijskog talenta, najperspektivnijeg mladog trubača današnjice.

Ambroz promoviše ovogodišnji album “A Rift in Decorum: Live at the Village Vanguard”, koncertni, dvostruki CD-u, na kome svira neke od poznatih numera iz vlastitog repertoara, ali i nove kompozicije koje su prvi put odsvirane na live nastupima.

Schime Trio/ Photo: Promo
Schime Trio/ Photo: Promo

Takođe, u okviru džem sešn programa u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, od petka do nedelje (3. – 5. novembra) nastupaće domaći sastav Shime Trio sa gostima, a publika će moći da pogleda i izložbu fotografija “Objektivom subjektivno – džezerski: el gvojos”, Želimira Gvojića, poznatijeg kao El Gvojos.

Ulaznice se prodaju na blagajni Kulturnog centra Pančeva po ceni od 600 dinara za jedan dan, i 2000 dinara za komplet ulaznica za četiri dana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime