Home»Muzika»Homeland»Exitu pet nominacija za festivalske “Oskare”

Exitu pet nominacija za festivalske “Oskare”

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Exit
Photo: Exit

Veliko regionalno Exit Leto ljubavi okupilo je ove godine više od 350.000 ljudi iz oko 90 zemalja sveta na čak četiri uzastopna festivala i svi oni su nominovani za najbolje u svojoj kategoriji na predstojećim Evropskim festivalskim nagradama.

Exit festival je i devete uzastopne godine nominovan u glavnoj kategoriji za “Najbolji veliki evropski festival” dok su Sea Dance i Sea Star postali konkurenti za “Najbolji festival do 40.000 posetilaca”, u kategoriji u kojoj je Sea Dance trijumfovao 2015. godine i od tada je uvek među prvih deset.

Sea Star je ujedno nominovan i u kategoriji “Najbolji novi festival”, dok se Revolution iz Temišvara već treću godinu takmiči za titulu “Najbolji mali festival”.

Nakon što je “nežni džin” osvojio srca publike na Petrovaradinu i poneo titulu najprodavanijeg debitantskog albuma decenije, Rag’n’Bone Man nominovan je i za najboljeg novog izvođača na evropskoj festivalskoj sceni u 2017. godini.

Photo: Exit
Photo: Exit

Glasanje za Evropske festivalske nagrade počelo je 1. i trajaće do 30. novembra, a svi koji glasaju automatski učestvuju u nagradnoj igri u kojoj mogu da osvoje VIP ulaznice za festivale koji osvoje ovogodišnje festivalske Oskare.

Glasa se putem ovog linka izborom za Exit u kategoriji “Best Major Festival”, za Sea Dance ili Sea Star festival u kategoriji “Best Medium-Sized Festival”, za Sea Star kao “Best New Festival” i za Revolution u “Best Small Festival” kategoriji.

Pored glasova stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji, glasovi publike širom sveta odlučiće o finalnom plasmanu ovogodišnjih kandidata.

Robin Šulc/ Photo: Exit
Robin Šulc/ Photo: Exit

Pobednici će biti proglašeni na ceremoniji dodele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 17. januara 2018.

Exit je ovu nagradu osvojio 2013. godine, dok je Sea Dance svog prvog festivalskog  Oskara dobio 2014. godine.

Exit, Sea Star, Sea Dance i Revolution su nominovani za još jednu prestižnu festivalsku nagradu “UK Festival Awards”, koja se dodeljuje za najbolje britanske festivale, a gde su u konkurenciji u kategoriji najboljeg festivala izvan Velike Britanije.

Festival je objavio i ovogodišnji zvanični “aftermovie”, svojevrsno video premotavanje uzbudljivih trenutaka na Petrovaradinskoj tvrđavi koju su 2017. pohodili Kilersi, Liam Galager, Years & Years, Džejson Derulo, Roisin Marfi, Rag’n’Bone Man, Hardwell, Alan Woker, Nina Kravic, Solomun, Dixon, Džef Majls, Džejk Bag, Jesus and Mary Chain, The Damned, Lost Frequencies, Princess Nokia, Arkona, Discharge, Red Axes, Dax J…

Previous post

Matallicu bih najrađe ja, da me budi... Pogotovo kad sviraju "War Pigs" od Black Sabbatha

Next post

Praznik za džezere... Počinje 20. Pančevački Jazz Festival

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *