Home»Film»ANKETA: Spejsiju oduzimaju Emi nagradu i ukidaju “House od Cards” –  da li i da ga spale na lomači?

ANKETA: Spejsiju oduzimaju Emi nagradu i ukidaju “House od Cards” –  da li i da ga spale na lomači?

4
Shares
Pinterest Google+

Poslednjih dana svetsku javnost potresa saznanje da je oskarovac Kevin Spejsi davne 1986. godine zlostavljao glumca Entoni Rapa, koji je tada imao samo 14 godina. Ulje na vatru dolilo je Spejsijevo priznanje da je gej, a onda je krenulo potpuno ludilo.

Međunarodna akademija televizijskih umetnosti i nauka koja dodeljuje Emmy nagrade odlučila je da povuče odluku da Spejsiju dodeli nagradu.

Nagrada “pojedincima koji su prevazišli kutlurne granice i dirnuli čovečanstvo” trebalo je da mu bude dodeljena 20. novembra u Njujorku, ali to se neće desiti.

House Of Cards/Promo
House Of Cards/Promo

Što je još luđe, producenti čuvene serije “House of Cards” koja se emituje na mreži Netflix od 2013. godine, posle ovih saznanja odlučila je da prekine snimanje i emitovanje serije do daljnjeg. Iako je serija skoro pri kraju, iz mreže su rekli da se ne zna kada i da li će se serija nastaviti.

Da li to što je slavni glumac optužen (za sada samo optužen) za seksualni napad, znači da više nije dobar u svom poslu i da ne smemo da ga gledamo? Ili je to pravedna kazna za nekog ko je, pretpostavlja se, zlostavljao dečaka. Koji se, btw, kao 14-godišnjak, nekim čudom našao na glumačkoj žurci u 4 ujutru? Bez roditelja. Pre 30 godina. A rešio da progovori “juče”.

Da se razumemo, ne branimo Spejsija ni to što je možda uradio. Daleko od toga. Ali nismo ni za to da ga treba spaliti na lomači. Koju su već podložili svi oni šoubiznis licemeri koji su decenijama gledali šta se dešava i ćutali o tome.

Šta vi mislite?

 

Previous post

Joan As Police Woman se vraća s novim albumom... Stiže - "Damned Devotion"

Next post

Nikad objavljene fotografije Džona Lenona otkrivene u Liverpulu, u fioci ležale pune 34 godine

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *