Home»Muzika»MEKSIČKI DOOM METALCI KIDALI U SVILAJNCU… Evo kako je bilo na koncertu Malignoa

MEKSIČKI DOOM METALCI KIDALI U SVILAJNCU… Evo kako je bilo na koncertu Malignoa

6
Shares
Pinterest Google+
Maligno/ Photo: Dragan Stefanović
Maligno/ Photo: Dragan Stefanović

Udruženje građana Rođen Negde Dole nastavlja realizaciju svog projekta “Igra Šarma uz Ritam Bluza”,  čiji je pokrovitelj Opština Svilajnac.

U okviru svoje prve evropske turneje na kojoj su pored Srbije nastupili u Španiji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji jedan od najboljih stoner doom metal bendova današnjice, meksički Maligno, svirao je u Svilajncu.

Gosti iz Montereja, svirali su u Lobi bar-u u subotu 28.10.1017. godine, a njihova predgrupa je bio lokalni rok bend The Ripple.

The Ripple/ Photo: Dragan Stefanović
The Ripple/ Photo: Dragan Stefanović

Čast da otvori veče, pripao je lokalnoj ekipi The Ripple, koja je nastupila sa novim bubnjarem Ivanom Korunovićem. Pored njega u bendu su Goran Pavlović (solo gitara), Miloš Mihac Mihajlović (ritam gitara), Goran Ivković (bas) i sve bolji vokal Stefan Milošević.

The Ripple su svirali dobrih 40 minuta i na njihovom repertoaru su se našle obrade legendarnih hard-roka bendova – Deep Purple, Whitesnake, Black Sabbath.

U odnosu na prošlu svirku sa nemačkom Formosom, ovi mladi momci su sve bolji i kvalitetniji i sasvim zasluženo su dobili reči hvale i snažne aplauze prisutne publike.

Melju sve pred sobom

Maligno/ Photo: Dragan Stefanović
Maligno/ Photo: Dragan Stefanović

Maligno je autorski bend nastao 2005. godine, a počeli su kao tribute Black Sabbatha. Do sada su objavili četiri albuma. Tokom karijere koja traje više od jedne decenije, prate ih brojna priznanja i nagrade.

Vrhunac karijere im je poziv da gostuju na turnejama po Meksiku, prvo sa Metallicom 2010. godine, a zatim i Iron Maidenom 2011. godine.

Maligno čine vrhunski muzičari koje prati glas da na live nastupima “melju” sve pred sobom. Ovo je dodatno probudilo interesovanje domaće publike koja je bila u prilici da prvi put sluša bend iz Latinske Amerike.

Maligno/ Photo: Dragan Stefanović
Maligno/ Photo: Dragan Stefanović

Ekipa iz Meksika nastupila je u sastavu: Marco A Gil (šef benda i basista), Dave Coral (solo gitarista), Luis Barjao (vokal) i Andreas Saenz (bubnjar).

Majstori iz zemlje Asteka koncert su otvorili pesmom “Buried Alive”, a zatim su usledile njihove najbolje autorske numere “Devil Drive”, “At Lost”, “Insano”, ali i obrade bendova Black Sabbath, God is dead, end of the begining, N.I.B…

Na mene su snažno delovale pesme na španskom jeziku sa njihovog poslednjeg albuma “Mundo Ciego” iz 2016 godine – “Automata”, “La Luza”, veliki hit “Sobreviviendo” i njihova najpoznatija pesma “Shine”.  Primetio sam da su neki iz publike znali pesme i da su ih pevali zajedno sa njima. Svirali su više od sat vremena. Bio je to neprocenjiv doživljaj. 

I pored toga što je koncert održan u subotu, činjenica da u Svilajncu svira bend iz Meksika privukla je veliki broj ljudi u Lobi Bar.

Uz najbolju medijsku podrška do sada od strane lokalnog TV Centar (koji je počeo sa najavama dve nedelje pre koncerta) i Radio Čičice , ovo je bio maksimum što se tiče posate jednoj klupskoj svirci u ovom trenutku u Svilajncu.

Druželjubivi, skromni, željni novih iskustava i upoznavanja kulturnih vrednosti naših prostora, ekipa Maligna je puna utisaka, emocija i pozitivne energije napustila Svilajnac i nastavila svoje putovanje Balkanom.

Mihajlo Marković

 

 

Previous post

Five Finger Death Punch najavili kompilaciju najvećih hitova

Next post

"Looking For an Answer"... Nova pesma Linkin Parka posvećena Česteru Beningtonu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *