Home»Kultura»Izložba “Petar Peca Popović: Zaustavljenost – Rok memorabilije” od 2. novembra u Biblioteci grada Beograda

Izložba “Petar Peca Popović: Zaustavljenost – Rok memorabilije” od 2. novembra u Biblioteci grada Beograda

5
Shares
Pinterest Google+

U galeriji “Atrijum” Biblioteke grada Beograda u četvrtak, 2. novembra, biće otvorena izložba “Petar Peca Popović: Zaustavljenost – Rok memorabilije”, posle čega će na Odeljenju umetnosti biblioteke biti organizovan program “Zaustavljenost – Veče Pece Popovića”.

Izložbu će otvoriti Mihajlo Pantić, a u programu će učestvovati i Dejan Cukić, Vladimir Pištalo, Nenad Zlatanović, Milan Plećaš, bend Vreme čuda i Popović.

Na izložbi će kroz artefakte iz lične Popovićeve arhive biti prikazano 50 godina njegovog bavljenja rokenrolom, kao hroničara zbivanja, svedoka i tumača mnogih događaja u rokenrolu u zemlji i svetu.

Petar Peca Popović, novinar, rok kritičar, publicista i kolumnista “Blica”, autor je knjige “Rokopisi” i sa Mihajlom Pantićem koautor knjige “Biti rokenrol”.

Autor je i više priča i eseja u kultnim rok časopisima “Džuboks” i “Rok”, na prvom muzičkom radiju 101 – programa Radio Beograda i na prvoj alternativnoj televiziji OK kanala.

Ovogodišnji je dobitnik nagrade Fondacije “Tanja Petrović” za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima.

Izložba će biti otvorena do 13. novembra.

Previous post

Vikend u Metropolisu uz Kepu & Free Spirits i Dj Ivana Jevtovića

Next post

ČEKAJUĆI KONCERT U SAVA CENTRU... The Frajle snimile dva spota i igrale "masne fote" u Banatu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *