Home»Muzika»NIK KEJV HIPNOTISAO BEOGRAD: 150 minuta mračne muzičke bajke u Areni

NIK KEJV HIPNOTISAO BEOGRAD: 150 minuta mračne muzičke bajke u Areni

3
Shares
Pinterest Google+
Nik Kejv/Photo: facebook@starkarena
Nik Kejv/Photo: [email protected]

Australijski muzičar Nik Kejv održao je sinoć koncert za pamćenje sa svojim bendom The Bad Seeds u prepunoj Beogradskoj areni.

Sa karijerom dugom 34 godine, Nik Kejv zajedno sa svojim bendom, inspiriše neverovatnu odanost svojih fanova, čime može da se pohvali tek nekolicina njegovih kolega. Zato ne čudi što je Arena bila rasprodata i što su najudaljenija mesta bila popunjena.

Nik Kejv/Photo: facebook@starkarena
Nik Kejv/Photo: [email protected]

The Bad Seeds zvučali su neverovatno dok su elegantno prelazili sa nežnih na frenetične ritmove, dok je Kejv svojom pojavom i glasom hipnotisao sve prisutne.

Australijska zvezda je koncert otvorila sedeći na stolici, ali je veći deo koncerta proveo sa svojim obožavaocima, dodirujući ruke obožavalaca u prvim redovima. Tražio je od njih da tapšu, pevaju i, što je najvažnije, podele emocije iz pesama.

Veći deo set liste, činile su numere sa novog albuma “Skeleton tree”, koji je nastao u periodu kada je Kejv izgubio sina.

Nik Kejv/Photo: facebook@starkarena
Nik Kejv/Photo: [email protected]

“Jesus alone”, “Magneto”, “Girl in amber”, “I need you”, “Skeleton tree”, smenjivale su se jedna sa drugom. S druge strane, numere kao što su, “Higgs Boson blues”, “From her to eternity”, donele su frenetični ritam i iznenađenje.

– Rekao sam vam da će ova publika biti neverovatna – obratio se svom bendu Nik Kejv u jednom momentu.

Publika je zajedno sa Kejvom pevala numere “The ship song” i “Jubilee street”, a poseban trenutak na koncertu nastaje za vreme izvođenja numere “Into my arms”.

– Hvala vam mnogo, prelepi ste. Hvala Beograde – ponavljao je muzičar.

Posle nekoliko minuta energičnog aplaudiranja, Kejv se vratio na scenu sa svojim bendom i veliko finale koncerta počelo je numerom “Weeping song”.

Tada se Kejv još više približio publici, išetavši sa glavnog dela bine. Prepuna Arena je bez daha pratila svaki Kejvov znak, pevajući zajedno sa njim.

Pesmom “Push the sky away”, Kejv je publiku pozvao da mu se pridruži na bini i pedesetak ljudi iskoristilo je priliku da oduševljeno igra sa slavnim muzičarem.

Posle 150 minuta, Kejv je završio koncert, a oni koji na njemu iz bilo kog razloga nisu bili, imaju za čim da žale.

HL/telegraf.rs

Previous post

KRUŠEVAČKI ISTORIČAR SNIMA FILM O KNEZU LAZARU: Da bi završio delo, Marku treba naša pomoć

Next post

Bend Jorgovani predstavili "Bajku" i najavili koncert u Božidarcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *