Home»Muzika»Koncert 2u1… Lira Vega i Sana Garić 10. novembra u KC Grad

Koncert 2u1… Lira Vega i Sana Garić 10. novembra u KC Grad

4
Shares
Pinterest Google+

U petak, 10. novembra u beogradskom Kulturnom centru Grad zajednički koncert održaće bend Lira Vega i Sana Garić.

Lira Vega/Photo: Promo
Lira Vega/Photo: Promo

Beogradski alternativni rok bend Lira Vega postoji od 1998. godine, kada im je postava bila četvoročlana, ali je vremenom evoluirao u duet (Zoja Borovčanin i Vladimir Đorđević).

Bend iza sebe ima skoro dvodecenijsko iskustvo i uprkos nevelikom broju izdanja, predstavlja trajnu vrednost domaće alternativne scene.

Dvojac na sceni izvodi pesme s aktuelnog albuma “Duhovi”, kao i najveće hitove s prethodna dva albuma u novim aranžmanima, s elektronskom matricom.

Lira Vega/ Photo: Facebook @liravegabend
Lira Vega/ Photo: Facebook @liravegabend

Ovo će biti prvi nastup benda Lira Vega na bini KC Grad od spektakularne “neobične promocije” albuma “Duhovi” u januaru 2016.godine, kada je preko 20 poznatih muzičara iz eminentnih beogradskih bendova izvelo svoje viđenje kompletnog albuma.

U pripremi je DVD izdanje sa ovog koncerta, a u međuvremenu Lira Vega je objavila tri nova video spota i održala niz koncerata po Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji kao i na raznim festivalima u regionu (Love Fest, Mixer, Escape, Sajeta, FreeDom Art, itd.).

Prošle godine Lira Vega je svirala i na protestnom koncertu na Dan oslobođenja Beograda, na Trgu Republike.

Sana Garić/ Photo: Fadi Sanduka
Sana Garić/ Photo: Fadi Sanduka

Posle nastupa na poznatim festivalima kao što su EXIT (Fusion stage) festival, Drimon Makedonija, Avant Music Festival (Moscow), Kvir_feminist_actziya (Vienna), Krüzer Medika (Zagreb), UHo, grlo, noise (Novi Sad), Sana Garić će sa bendom nastupiti u KC Grad-u u petak 10. novembra.

Beogradskoj publici će predstaviti pesme sa debitantskog albuma “Svet za nas”, koji je prvi u planiranom nizu albuma na kojima pesme nastaju improvizacijom i saradnjom sa drugim muzičarima.

Na albumu “Svet za nas” gostovali su: Dejan Vučetić (Darkwood dub), Dejan Stanisavljević (grupa Beograd), Vladimir Đorđević (Lira Vega), Andrijana Belović, Uroš Petković (Shazalakazoo), a producent je bio Radan Đorđević – Rahmanee.

Ceo album “Svet za nas” možete da preslušate na oficijalnom YouTube kanalu Sane Garić.

Na koncertu u KC Grad kao specijalni gost nastupiće Janja Lončar – klavijature. Zajedno sa Sanom (vokal, klavijature) uživo nastupaju Pavle Popov (klavijature, gitara) i Feđa Tom Franklin (bubanj, perkusije). Publika će upravo u KC Gradu mati priliku da čuje album u celosti, ali i dobro znane hitove grupe Xanax u novim elektro-synth aranžmanima.

Ulaznice za nastupe Benda Lira Vega i Sane Garić mogu da se nabave u KC Grad po pretprodajnoj ceni od 300 dinara do 1. novembra,  400 dinara od 1. do 10. novembra, dok će na dan koncerta cena iznositi 600 dinara.

Spot za pesmu “Nema nade” sa albuma “Duhovi” sniman je u Severnoj Koreji…

Previous post

Da li ste spremni za ISTERIVANJE ĐAVOLA IZ DIREKTORA MARKETINGA? I kakve veze s tim imaju Žika Šarenica i "Despacito"

Next post

Ovako je zvučala u originalu... Poslušajte dosada neobjavljenu verziju pesme "All Dead, All Dead" grupe Queen

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *