Home»Muzika»“Mohikanci moji”… Debi album benda Stare kuke stiže krajem oktobra

“Mohikanci moji”… Debi album benda Stare kuke stiže krajem oktobra

3
Shares
Pinterest Google+

Bend Stare kuke iz Inđije objaviće svoj debi album “Mohikanci moji” krajem meseca u izdanju RnR Records. Pevač benda, Vladimir Marčetić Šikac kaže da će se na albumu naći sedam autorskih pesama i obrada numere “Scuttle buttin” Stivija Reja Vone.

Iako pilično aktivni i sviraju još od 1997. godine, tek sada se upuštaju u snimanje albuma, a Šikac nema objašnjenje zašto je to tako. Ističe da nikad nije kasno i da će svako ko sluša rokenrol pronaći na tom albumu nešto za sebe.

– Sviramo u Inđiji, Beogradu, Novom Sadu, a kada izađe album, biće još više svirki, mada je meni i ovo sada dosta – rekao je Marčetić Tanjugu.

Pored Marčetića (vokal), u bendu su i Igor Skendžić (bas gitara), Bogdan Hemun (gitara) i Vladimir Vukas (bubanj).

Iako su im primarna zanimanja potpuno različita – Skendžić je snimatelj, Vukas istoričar umetnosti, kustos, Hemun radi u EPS-u, a Marčetić je, po sopstvenom priznanju, “ubogi ugostitelj iz Inđije”, muziku nikad ne zapostavljaju.

Stare kuke/ Photo: Facebook @kulturnicentarindjija
Stare kuke/ Photo: Facebook @kulturnicentarindjija

– Sve stižemo, nikada muzika nije bila po strani, uvek je bila tu i biće tu. Naše supruge su, kao i supruge većine muzičara, žene kojima treba dati ordenje što trpe uboge rokere koji ne dorinose nego samo troše – kaže Marčetić.

Priznaje da njegova muzička oprema vredi više nego automobil koji vozi.

– Dosta smo svirali na kojekavim krševima pa je došlo vreme da se kupi pristojna oprema. Ja sam, između ostalog, i radio da bih sebi kupio pristojnu opremu – rekao je Šikac.

Marčetić se ne žali, kaže da pošto žive u Inđiji i imaju kuće, imaju podrume pa samim tim i prostor za vežbanje, a svi se znaju iz srednje škole.

– Ja sam svirao sebi malu mature u osnovnoj školi, sa još nekim ljudima, neki su i dan danas muzičari u nekom drugom žanru, neki više ne sviraju. Ja sam ostao u rokenrolu i u srednjoj školi smo se upoznali. Tu smo svi sličnih godina, jedino nam je basista malo stariji – priča Marčetić.

 

Previous post

Komedija "Boing Boing" 26. oktobra na sceni KC Čukarica

Next post

Linkin Park najavili live stream koncerta posvećenog Česteru Beningtonu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *