Home»Muzika»KRUG I VRANE KAMENE U BOŽIDARCU svirkom čuvaju sećanje na EKV

KRUG I VRANE KAMENE U BOŽIDARCU svirkom čuvaju sećanje na EKV

7
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

U petak 3. novembra u Božidarcu, biće održan koncert grupe Krug Ekv povodom obeležavanja 23 godine bez Milana Mladenovića. Koncert počinje u 20:00 časova, a za zagrevanje će biti zadužen beogradski bend Vrane Kamene.

Bend Krug čine bivši članovi grupe EKV i njihovi prijatelji: Marko Milojević, (bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u bend 1991. i svirao na albumima “Dum Dum” i “Neko nas posmatra”, kao i na live albumu “Kao u snu”), Dragiša Uskoković Ćima, (svirao je na albumima “Neko nas posmatra” i “Kao u snu”, ali i na velikom broju živih svirki u to vreme), Nemanja Dašić (vokal i gitara, inače član beogradskog benda Vampiri) i Dejan Tomović Tomke (na klavijaturama, takođe član beogradskih Vampira).

Photo: Facebook/Krug Ekv
Photo: Facebook/Krug Ekv

Krug je nastao u proleće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarina Velika sa grupom ljudi koji su više od dve decenije na muzičkoj sceni Beograda.

EKV je ostavio je snažan trag u celokupnoj regionalnoj rok sceni i mnogim bendovima služio je kao uzor u stvaralaštvu.

– U centru za kulturu Božidarac održaćemo koncert u znak sećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili. Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sećanja na VDa, Milana, Bojana, Margitu i da, iako svesni njihove potpune nezamenljivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli EKV da čuju uživo, deo tog duha osete na koncertu u našem izvođenju muzike koju svi volimo – kažu članovi benda i dodaju:

– Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama.

Vrane Kamene/ Photo: Helena Đurić
Vrane Kamene/ Photo: Helena Đurić

Kao što smo već rekli, za zagrevanje će biti zadužene Vrane Kamene, garažni rok bend iz Beograda koji  aktivno svira od 2012. godine.

Žanr kojem pripadaju nije jednostavno definisati, ali angažovani tekstovi i čvrsti gitarski rifovi, kao esencija rokenrola, u svakoj su njihovoj pesmi.

Posle velikog broja koncerata, 2015. objavili su album “Svih ovih godina”, kao digitalno izdanje za izdavačku kuću Lampshade Media.

Vrane Kamene su: Alekasandar Pejičić (vokal), Miloš Denić (solo gitara), Marijana Jelić (ritam gitara), Nebojša Banaj (bas gitara) i Aleksandar Todosijević (bubnjevi).

Ulaznice po ceni od 500 dinara možete nabaviti u Felix Shopu (TC Sremska). Na dan koncerta, na ulazu, cena će biti 700 dinara.

 

 

Previous post

Neverne bebe pred slavljenički koncert u NS: Dođite da zajedno putujemo kroz naših 25 godina

Next post

Otkriven originalni tekst Bouvijevog "Starmana", evo kako je trebalo da glasi...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *