Home»Muzika»Stigli “Tamni jorgovani” Rundeka i Ekipe

Stigli “Tamni jorgovani” Rundeka i Ekipe

3
Shares
Pinterest Google+
Darko Rundek/ Photo: Emir Srkalović
Darko Rundek/ Photo: Emir Srkalović

Darko Rundek i Ekipa objavili su singl i spot “Tamni jorgovan” (Menart), novu verziju pesme “Tigidigi Regge” sa g kultnog albuma “Ruke” (2001).

Singl “Tamni jorgovan” se od prethodne verzije razlikuje po jednom bitnom stihu, kao i u strukturi i aranžmanu na kojima je Rundekom zajednički radio sa Ekipom, odnosno muzičarima okupljenim za aktuelnu turneju “Apocalypso Now”.

– Kad smo tražili kojom pesmom da otvorimo slavljenički koncert “Apocalypso Now”, “Tamni jorgovan” se nametnuo svojom radosnom srdačnošću, jer ne samo da je dobar uvod u feštu, nego sažima kreativnu i prijateljsku atmosferu u kojoj je tekla saradnja na tom projektu. Iako je jesen, pa bismo po analogiji očekivali pesmu koja se bavi tim godišnjim dobom, ja više verujem da je muzika izraz čežnje, a ne aktuelnosti, pa tako u jesen čeznemo za prolećem – objašnjava Rundek.

Darko Rundek/ Photo: Emir Srkalović
Darko Rundek/ Photo: Emir Srkalović

Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, perkusionista Miro Manojlović, basista Roko Crnić, trubač Igor Pavlica i saksofonistkinja Ana Kovačić (kao i Isabel i Dušan Vranić-Duco koji nisu učestvovali u ovom snimanju).

Pesma za koju je muziku i stihove napisao Rundek nedavno je snimljena u studiju DM u Zagrebu, a snimatelj je bio Zvonimir Domazet, producent Mario Domazet, dok je mastering uradio Dragutin Smokrović.

Darko i Ekipa uradili su za “Tamni jorgovan” i spot u kome su korišćeni i delovi koje je režirao Vedran Perčić. Korišćeni su dokumentarne snimke Sande Hržić, kao i materijali sa koncerta koji je Rundek održao 15. juna na beogradskom stadionu Tašmajdan pred 10.000 posetilaca.

Tim koncertom je i počela turneja “Apocalypso Now”, povodom 20 godina od objavljivanja albuma “Apocalypso”, na kojoj su do sada Rundek i Ekipa svirali pred ukupno oko 120.000 posetilaca, na festivalima In Music, Arsenal Fest, Beer Fest, Nišvil, Šabački letnji festival…

Previous post

Zašto Kafka?... Promocija debi albuma 25. oktobra u Metropolisu

Next post

Mostarci, da li ste spremni... Dža ili Bu 27. oktobra live at Duradžik

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *