Home»Knjige»Stigao drugi deo knjige “Rokenrol u kandžama interneta”… A evo kako je bilo na promociji…

Stigao drugi deo knjige “Rokenrol u kandžama interneta”… A evo kako je bilo na promociji…

4
Shares
Pinterest Google+

Knjiga ”Rokenrol u kandžama interneta”, autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera, objavljena krajem prošle godine, ovih dana je dobila i nastavak, a lista gostiju na beogradskoj promociji dovoljno govori o zanimanju muzičke javnosti o temama iz knjige.

Da li je rokenrol postao zarobljenik u kandžama interneta i kako se u tom svetu snalaze sve generacije rok muzičara u Srbiji, pitanja su sa odgovorima u zbirci koju čine 50 intervjua, odnosno osvrta i prikaza na te teme.

Očekivano, niti je odgovor jednostavan, niti se može do kraja razjasniti u samo jednoj knjizi, pa su isti autori pre nekoliko dana predstavili nastavak – “Rokenrol u kandžama interneta 2”.

Photo: Facebook @drugastranaracunara
Photo: Facebook @drugastranaracunara (Wood RS)

Impresivna lista gostiju na promociji, poznati muzičari i novinari (Bajaga, Dragi i Žika Jelić iz YU grupe, Gale iz Kerbera, Kornelije Kovač, Branko Marušić, Ivan Fece Firchie, Voja Aralica, Bogomir Mijatović, Vlada Janković Jet, Dragoljub Crnčević, Rifat Rifatović), najbolji je pokazatelj kakvo je interesovanje  za temu “muzika i internet”.

Inače, Jovanović i Lokner pokrenuli su i izdavačku kuću “RnR Records”, koja je do sada objavila tri albuma: “Sokrat ponovo jaše” benda Zemljotres, “Moja tamna strana” Tijana Popovića i “Mohikanci moji”, prvi album benda Stare kuke iz Inđije.

Ivan (Bluz Mašina)/ Photo: Facebook @drugastranaracunara
Ivan (Bluz Mašina)/ Photo: Facebook @drugastranaracunara (Wood RS)

Izdanja su predstavljena u okviru promocije knjige “Rokenrol u kandžama interneta 2”, a u unplugged varijanti svirali su Nikola Johnny Ranković, Ivan Milenković (Bluz mašina) i Stare Kuke.

Nikola Johnny Ranković/ Photo: Facebook @drugastranaracunara
Nikola Johnny Ranković/ Photo: Facebook @drugastranaracunara (Wood RS)

Jovanović i Lokner su najavili da u planu imaju i treću nastavak knjige sa istom temom koja će obuhvatiti predstavnike muzičke scene iz ostalih zemalja nekadašnje Jugoslavije.

 

Previous post

Džiboni: Neke moje pesme nisu za pohvalu, ali morao sam da plaćam račune

Next post

MASTER GUITAR I V.I.T.R.I.O.L. U FABRICI: Objavljena zvanična satnica koncerta

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *