Home»Muzika»Homeland»“Okašuka Šakata” je najduži Orgazam do sada i traje 9 minuta…

“Okašuka Šakata” je najduži Orgazam do sada i traje 9 minuta…

3
Shares
Pinterest Google+
Električni orgazam/ Photo: Branko Gavrić
Električni orgazam/ Photo: Branko Gavrić

Električni orgazam upravo je objavio spot za šesti singl za predstojećeg albuma “Gde smo sad?” čije je pojavljivanje na tržištu planirano za proleće 2018. godine, a ovo je ujedno i najduži singl koji je bend ikada izdao i traje više od devet minuta.

– Pesma se zove “Okašuka Šakata”. Mnogi će se pitati šta to zapravo znači, a odgovor je veoma jednostavan, ništa. Posle svih tekstova koje sam napisao u životu ideja mi je bila da nađem neke dve reči koje mi dobro zvuče, fonetski, a da zapravo ne nose nikakvo značenje u sebi. To je jednostavno bilo nešto što mi je bio izazov, kao da izmišljas neki novi, nepostojeći jezik – kaže Srđan Gojković-Gile, frontmen Električnog orgazma.

Električni orgazam/ Photo: Promo
Električni orgazam/ Photo: Promo

Tekst pesme napisao je Gile, a muziku i aranžman potpisuje sa Branislavom Petrovićem, Ljubomirom Djukićem, kao i na ostalim pesmama za novi album.

Producent je Toni Jurij, iz Slovenije, njihov stari saradnik još sa albuma “Lišće prekriva Lisabon” (1982), “Les chansones populaires” (1983) i “Kako bubanj kaže” (1984).

– Za video smo se opredelili da uradimo nešto što do sad nismo radili, a to je da angažujemo likovnu umetnicu Margaretu Jelić, iz Beograda, da uradi animirani spot po motivima njenih slika, koje su zapravo apstrakcije. Ideja je bila da video ne bude u direktnoj vezi sa muzikom i da je ni na koji način ne objašnjava ili tumači – navodi Gile.

Izvor: blic.rs

Previous post

Mostarci, da li ste spremni... Dža ili Bu 27. oktobra live at Duradžik

Next post

Da li će stvarno ovako izgledati budućnost koncerata? I hologram Roja Orbinsona kreće na turneju...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *