Home»Muzika»Kvantna fizika, hibridni klaviri i koncert za pamćenje… LP Duo 21. oktobra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

Kvantna fizika, hibridni klaviri i koncert za pamćenje… LP Duo 21. oktobra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu

3
Shares
Pinterest Google+
LP Duo/ Photo: Facebook @LPDUO
LP Duo/ Photo: Facebook @LPDUO

LP Duo, klavirski duo koji čine Sonja Lončar i Andrija Pavlović, predstavio je tokom septembra i oktobra projekat Kvantna muzika u nekoliko evropskih zemalja, a završnica ove turneje biće beogradski koncert 21. oktobra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Projekat Kvantna muzika povezuje svet muzike, novih naučnih tehnologija i kvantne fizike, a jedan od njegovih inicijatora je i najcitiraniji kvantni fizičar današnjice Vlatko Vedral.

On je profesor kvantne fizike na Univerzitetu Oksford i jedan od osnivača Centra za kvantne tehnologije u Singapuru, koji će biti specijalni gost na koncertu u JDP-u.

LP Duo će predstaviti publici raznovrsni spektar zvukova stvorenih kroz dijalog fizičke realnosti i kvantnog sveta, svirajući klasične klavirske zvuke, ali i zvuke snimljene u laboratorijama, uz muziku inspirisanu kvantnom fizikom, koju su komponovali LP Duo i danski kompozitor Kim Helveg.

Na programu će biti i muzika Hila Mejeringa, Ivana Božičevića, Terija Rajlija i Antonija Koree, posebno aranžirana za hibridni klavir.

Tokom ove turneje LP Duo svira na dva hibridna klavira, koje je za potrebe ovog projekta osmislio i konstruisao tim inženjera iz Srbije predvođen Darkom Lazovićem i Draganom Novkovićem, u saradnji sa LP Duom.

A šta je u stvari hibridni klavir objasnila je Sonja Lončar u ovom videu … 

Metaklinika, produkcijski tim iz Srbije, osmislio je video-radove koji će tokom koncerta publiku voditi kroz deset poglavllja kvantne fizike.

Uz ovaj koncert, u nedelju, 22. oktobra, u 19:00 časova, na sceni Studio Jugoslovenskog dramskog pozorišta, danski kompozitor Kim Helveg govoriće o svojim iskustvima u komponovanju muzike inspirisane kvantnom fizikom. Te večeri LP Duo će izvesti njegovu kompoziciju “Superpozicija”

 

Previous post

"Solo: A Star Wars Story", filmska priča o Hanu Solou stiže u maju sledeće godine

Next post

POSEBAN KONCERT S POSEBNIM RAZLOGOM... Neverne bebe 10. novembra u novosadskom SNP-u

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *