Drugo veče festivala Mostovi i Raskršća… Wolfram, Stepa i Lazar u klubu 20/44

0
22
Photo: Promo
Photo: Promo

U nedelju 22. oktobra održaće se drugo veče festivala Mostovi i Raskršća. Novosadski i beogradski bendovi Wolfram, Stepa i Lazar nastupiće u beogradskom klubu 20/44.

Dakle, spremite se za energiju, snažne rifove, novi zvuk, odlične vokale i spajanje žanrova na drugačiji način.

Wolfram/ Photo: Facebook@Demofest
Wolfram/ Photo: Facebook@Demofest

Novosadski bend  Wolfram postoji od 2011. godine, a njihova muzika je beskompromisna mešavina melodije, snažnih gitarskih rifova i elektronike.

Pošto je teško definisati okvir njihove muzike i staviti je u jedan žanr (Wolfram pokriva sve od žanrova post metal/rock, psychedelic stoner i sludge, do industrial, big beat, alternative, elektronike…), oni su rešili da uzmu sve niti koje povezuju njihov jedinstven zvuk i smisle ime za sopstveni žanr – Acid Metal.

Stepa/ Photo: Facebook @stepabendbeograd
Stepa/ Photo: Facebook @stepabendbeograd

Beogradska grupa Stepa je najnoviji amerikana bend na ovim prostorima. Žanr se može opisati kao američki folk zvuk sa primesama prihodeličnog popa i indi roka.

Njihova ideja je da se raseje ovaj zvuk među mladima melanholičnom muzikom i porukama ljubavi.

LAZAR/ Photo: Facebook @lazarnovisad
LAZAR/ Photo: Facebook @lazarnovisad

Lazar je tročlani instrumentalni bend iz Novog Sada. Muziku nije zahvalno žanrovski razdvajati i ukalupljivati, ali u njihovom stilu osećaju se uticati autora koje svako od njih voli da sluša i ceni.

Najvažnije im je da kažu da sviraju svoju muziku, a da li će to nekom zazvučati kao alternativni rok, metal, hard rok, moguće je. Trenutno su u procesu izgradnje svog studija za probe i snimanja sa bendovima Wolfram i Dojo i snimaju svoj prvi EP.

Svirka počinje u 21:00 čas a cena ulaznice iznosi 350 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime