Home»Fun»AUTORKA HARIJA POTERA ZARAĐUJE VIŠE OD RONALDA I ĐOKOVIĆA… J. K. Rouling je najbogatija slavna Evropljanka, zaradila 95 miliona dolara samo prošle godine

AUTORKA HARIJA POTERA ZARAĐUJE VIŠE OD RONALDA I ĐOKOVIĆA… J. K. Rouling je najbogatija slavna Evropljanka, zaradila 95 miliona dolara samo prošle godine

3
Shares
Pinterest Google+
Džoan Roling/Photo: YouTube printscreen
Džoan Roling/Photo: YouTube printscreen

Autorka knjiga o Hariju Poteru, J. K. Rouling (52), prošle godine je zaradila 95 miliona dolara, objavio je magazin Forbes.

Britanska spisateljica tako je postala najbogatiji evropski selebriti, a na trećem  mestu je najbogatijih slavnih na svetu.

Na drugom mestu liste evropskih bogataša je fudbaler Kristijano Ronaldo sa 70 miliona dolara, treći je bend Coldplay sa 66, a četvrta je Adel, koja je prošle godine zaradila 52 miliona dolara. Pevačica i spisateljica ujedno su jedine žene u prvih 20.

Na listi je najviše Britanaca, a po jedan bogataš našao se iz Portugala, Nemačke (Sebastian Fetel), Irske (Konor Mekgregor), Holandije (DJ Tiesto), Srbije (Novak Đoković), Švedske (Zlatan Ibrahimović), Španije (Fernando Alonso) i Švajcarske (Rodžer Federer).

Forbes je zaradu računao u poslednjih 12 meseci, pre odbijanja poreza.

HL

Previous post

CANE UOČI BEOGRADSKOG KONCERTA ŠKRTICA: Formula je jednostavna - zdrav razum protiv veštačke inteligencije

Next post

SAD JE NA FANOVE RED DA DAJU SVOJ SUD... Irish Stew (konačno) objavili četvrti album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *