Home»Kultura»Dočekasmo, da li je moguće… Otvaranje Muzeja savremene umetnosti u Beogradu uz sedmodnevni performans

Dočekasmo, da li je moguće… Otvaranje Muzeja savremene umetnosti u Beogradu uz sedmodnevni performans

3
Shares
Pinterest Google+

Otvaranje rekonstruisanog Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, najavljeno je za 20. oktobar, kada srpska prestonica obeležava Dan grada, a direktor te kulturne institucije Slobodan Nakarada kaže da će to biti kulturni događaj godine, imajući u vidu da taj muzej ima svoju istoriju i značaj ne samo u Srbiji nego i u regionu.

Prvih sedam dana i noći od dana otvaranja ovog muzeja biće besplatno za posetioce, kaže Nakarada u izjavi za Tanjug i ističe da je to nešto jedinstveno, što, kako je rekao, niko u regionu nije uradio.

– Cilj nam je da na ovaj radostan trenutak, kada se Muzej savremene umetnosti otvara posle deset godina, našim vernim posetiocima i građanima Srbije omogućimo da u što većem broju dođu i vide izložbu koju smo pripremili – rekao je Nakarada.

U okviru tih sedam dana, dodao je, odvijaće se i sporeni programi untar muzeja.

Photo: Facebook @MSUB.MoCAB
Photo: Facebook @MSUB.MoCAB

Ne želeći da otkriva detalje svečanog otvaranja jer, kako kaže, to treba da bude iznenađenje, Nakarada je kratko rekao da će “da će 21. oktobra od 19 sati ispred Muzeja savremene umetnosti svirati dež muzika”.

– Posle toga, biće održano DJ veče gde će nastupiti dva vrlo poznata muzičara koji će svirati do jedan sat iza ponoći i nadam se da ćemo se svi lepo zabavljati – naveo je Nakarada.

Za njega je otvaranje ove kulturne institucije posle 10 godina znači da se Beograd i Srbija vraćaju na međunarodnu scenu i da su standardi, koji su uvek važili u Muzeju savremene umetnosti, sada dignuti na viši nivo.

– S tim u vezi, smatramo da će sada svi ostali muzeji i kulturne institucije imati težak zadatak da nas prate – ocenio je on.

Rekonstruisani Muzej savremene umetnosti se otvara 20. oktobra, a izložba koja će biti postavljena u tom muzeju zove se “Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti”.

Nova izložba obuhvatiće više od 300 radova koji su obeležili period od početka 20. veka do danas.

Autor koncepcije je Dejan Sretenović, a pored njega kustosi izložbe su Mišela Blanuša i Zoran Erić.

 

Previous post

13 JEZIVIH PESAMA ZA PETAK 13... Ko sme, neka sluša...

Next post

Dupla doza emocije i energije... Slonz sa Škrticama 3. novembra u Domu omladine Beograda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *