Home»Muzika»Jazz»Vrhunski džez i zvuk Južne Afrike… Schime Trio 13. oktobra u klubu Soul Society

Vrhunski džez i zvuk Južne Afrike… Schime Trio 13. oktobra u klubu Soul Society

5
Shares
Pinterest Google+

Schime Trio, koji čine poznati muzičari domaće džez scene, nastupiće u petak 13. oktobra u 22:00 časa u klubu Soul Society (Stari Bitef).

Schime Trio/ Photo: Promo
Schime Trio/ Photo: Promo

Ovaj trojac predvodi saksofonista Luka Ignjatović, koji je master diplomu stekao na džez odseku Konzervatorijuma u Amsterdamu.

Bio je honorarni član Big benda RTS, kao i jedini srpski muzičar u European Saxophone Ensemble, sa kojim je nastupao širom Evrope.  Danas je profesor džez saksofona na Odseku za džez i popularnu muziku na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

U formatu trija nastupa sa mladim talentovanim kontrabasistom Borisom Šainovićem, kao i bubnjarem Peđom Milutinovićem, jednim od najtraženijih i najperspektivnijih muzičara na domaćoj džez sceni. 

Schime Trio/ Photo: Promo
Schime Trio/ Photo: Promo

Debitantski album pod nazivom “Do You Really Wanna Play?” bend je objavio u novembru 2016. godine za izdavačku kuću Metropolis Music.

Schime Trio se oslanja na zvuk pedesetih i šezdesetih, negujući kvalitetnu interakciju i nadahnute instrumentalne deonice trojice članova, a u tome im se pridružuju jošd vojica vrsnih muzičara: saksofonista Rastko Obradović i klavijaturista Sava Miletić.

Rastko Obradović svojom muzikom upotpunjuje srpsku muzičku scenu, ali i norvešku gde je i završio svoje studije džeza.

Sava Miletić svoj zvuk donosi sa univerziteta Grac, ali i iz Nemačke Švajcarske, SAD, Indonezije, Balkana gde je imao čast da svira sa izvanrednim muzičarima poput David Murray, Luis Bonilla, Don Menza, Howard Curtis, Uwe Plath, Joris Dudli, Christian Havel, Bastian Stein, Jure Pukl, Dušan Novakov, Anđelko Stupar, Janko Novoselić i mnogim drugima.

Markus Vajat/ Photo: Promo
Markus Vajat/ Photo: Promo

Kao gost domaćoj ekipi, pridružiće se i trubač Markus Vajat donoseći zvuk savremenog džeza Južne Afrike.

Svestan melodijskog i rimtičkog predanja svoje domovine, Markusov progresivni zvuk teži kreativnosti izvan svake očekivane forme.

Previous post

TOP 10 RIFOVA OD KOJIH SE PRODAVCIMA GITARA DIŽE KOSA NA GLAVI

Next post

13 JEZIVIH PESAMA ZA PETAK 13... Ko sme, neka sluša...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *