Home»Muzika»Jazz»Niški džezeri Eyot predstavljaju album “Innate” 17. oktobra u Muzičkoj kuću Metropolis

Niški džezeri Eyot predstavljaju album “Innate” 17. oktobra u Muzičkoj kuću Metropolis

4
Shares
Pinterest Google+

Niški bend Eyot održaće promociju albuma “Innate” (licencno izdanje Metropolis Music) u utorak, 17. oktobra od 20:00 časova u Muzičkoj kuću Metropolis.

Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević

Na promociji će govoriti članovi benda Eyot i Vojislav Pantić, urednik džez izdanja podetikete Metropolis Jazz, a posle svečanog koktela, u drugom delu promocije, bend Eyot će uživo izvesti nekoliko numera.

Eyot je nastao 2008. godine, u sastavu: Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubnjevi) i Marko Stojiljković (bas gitara).

Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević
Eyot/ Photo: Zoran Radosavljević

Sve albume objavili su za inostrane izdavače (SAD i Nemačka), a poslednji “Innate” kojim se bend vraća na srpsko tržište, licencno je objavila izdavačka kuća Metropolis Music.

Eyot su imali sjajne kritike na vodećim svetskim džez portalima i magazinima, pobednici su takmičenja Midem Off u Kanu, njihova muzika se puštala na nekoliko nacionalnih radio stanica kao što su – BBC, Radio France, German National Radio,WNYC New York, a nastupali su već u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Nemačkoj, Bugarskoj,Grčkoj, Rusiji, Francuskoj, Italiji, Švajcarskoj, Crnoj Gori, Rumuniji, Slovačkoj, Poljskoj, Makedoniji, Hrvatskoj, Turskoj, Kini, Austriji, Hong Kongu, Južnoj Koreji i Engleskoj.

Eyot/Photo: facebook@eyotband
Eyot/Photo: [email protected]

Njihova muzika spaja kulturu džeza i roka, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.

Do sada su objavili albume: “Horizon”, (2010, Ninety and Nine Records, Magnatune, Constantinus), “Drifters” (2013, Neuklang), “Similarity” (2014, Ninety and Nine Records, producent – Džim Bar) i aktuelni “Innate”.

Eyot/Photo: facebook@eyotband
Eyot/Photo: [email protected]

Bend Eyot će otvoriti 33. Beogradski džez festival, koji se od 26. do 30. oktobra održava u organizaciji Doma omladine Beograda pod sloganom “Džez vizije”.

Njihov nastup, na najstarijem i međunarodno najpriznatijem srpskom džez festivalu, zakazan je za četvrtak, 26. oktobar od 19:30 časova, a ulaznice su u prodaji preko mreže Eventim.

Previous post

Igra Šarma uz Ritam... doom metala: Meksički Maligno 28. oktobra u Svilajncu

Next post

TOP 10 RIFOVA OD KOJIH SE PRODAVCIMA GITARA DIŽE KOSA NA GLAVI

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *