Home»Muzika»Igra Šarma uz Ritam… doom metala: Meksički Maligno 28. oktobra u Svilajncu

Igra Šarma uz Ritam… doom metala: Meksički Maligno 28. oktobra u Svilajncu

5
Shares
Pinterest Google+
Maligno/ Photo: Facebook @malignodoom
Maligno/ Photo: Facebook @malignodoom

Udruženje građana Rođen negde dole nastavlja realizaciju projekta “Igra Šarma uz Ritam Bluza” čiji je pokrovitelj Opština Svilajnac.

Ovog puta rokeri i žitelji Svilajnca prvi put će biti u prilici da ugoste rok muzičare sa drugog kontinenta, jedan od najboljih metal bendova Latinske Amerike, Maligno iz Meksika.

Maligno u našu zemlju dolazi u okviru evropske turneje, na kojoj će pored Srbije nastupiti i u Španiji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumuniji.

Gosti iz Meksika nastupiće u Svilajncu u subotu, 28.oktobra sa početkom od 21:00 čas, mesto dešavanja je Lobi Bar, a lokalna podrška je rok grupa The Ripple.

Maligno/ Photo: Facebook @malignodoom
Maligno/ Photo: Facebook @malignodoom

Maligno je osnovan 2005. godine od strane pet muzičara s dugogodišnjom karijerom na meksičkoj i međunarodnoj sceni i sa jedinom željom da se vrate samim korenima stoner rok – metal muzike.

Počeli su kao tribjut Black Sabbath bend, da bi kasnije razvili svoj muzički izraz i krenuli da stvaraju svoje autorske pesme.

Prvi album “Maligno” objavili su 2006. godine za izdavačku kuću Iguana & Asenath records koji im je doneo pozitivne kritike u Meksiku i opšte pohvale od strane rok medija Severne i Latinske Amerike.

Usledili su i pozivi  na najveće festivale u Meksiku kao i poziv legendarnog benda Guns N` Roses da im budu predgrupa na turneji po centralnoj Americi.

Maligno/ Photo: Facebook @malignodoom
Maligno/ Photo: Facebook @malignodoom

Godine 2008. bend za istog izdavača objavljuje svoj drugi album “Universevil” za koji produkciju potpisuje jedan od najvažnijih producenata USA, koji je sarađivao sa brojnim umetnicima svih muzičkih žanrova ( Run DMC, Fleetwood Mec, The Chemical Brothers, Pete Townshend), Alan Douches.

Album je dobio  izuzetne kritike i ušao u Top 10 izdanja po izboru magazina Rolling Stone za Latinsku Ameriku.

Na poznatom meksičkom festivalu Maquinaria Fest delili su binu sa Merilinom Mensonom i Slazer. Usledili su i pozivi velikana ovog muzičkog žanra da im gostuju na turnejama: Metallica (“Mexican leg of the Death Magnetic 2010” turneja) i Iron Maiden (“Final Frontier” 2011).

“The Funeral omine”, je njihov treći album objavljen 2013. godine, a poslednji specifični “Mundo Ciego”  (2015), otpevan je ceo na španskom jeziku.

Svilajnački bend The Ripple je nastao u proleće 2017. godine. Grupu su prvobitno činili Stefan Milošević (vokal, bas), Goran Pavlović (solo gitara), Miloš Mihac Mihajlović (ritam gitara) i Ivan Korunović (bubnjevi), da bi ubrzo Stefan prešao isključivo na vokal, dok poziciju basiste preuzima Goran Ivković.

Bend se za sada bavi obradama Hard Rock i Heavy bendova poput Deep Purple, Whitesnake, Scorpions, Black Sabbath…

Ulaznica za koncert benda Maligno je donacija (preporučeno 200 dinara).

 

Previous post

MISTERIJA DUGA 39 GODINA: Da li je Sid ubio Nensi?

Next post

Niški džezeri Eyot predstavljaju album "Innate" 17. oktobra u Muzičkoj kuću Metropolis

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *