Home»Muzika»Novi “Vojcek” u novom pozorištu… “Tom Vejtsov Vojcek” ovog vikenda u teatru Le Studio

Novi “Vojcek” u novom pozorištu… “Tom Vejtsov Vojcek” ovog vikenda u teatru Le Studio

3
Shares
Pinterest Google+

U novom prostoru teatra Le Studio,u Poenkareovoj 26, u petak 13. oktobra i subotu 14. oktobra od 20:00 časova, očekuje vas, osvežena novom postavom, koncertna predstava “Tom Vejtsov Vojcek”.

Ukoliko ste ljubitelj lika i dela Toma Vejtsa, ne biste smeli da propustite spektakl koji su ekipa pozorišta i bend Rain dogs pripremili za vas.

“Tom Vejtsov Vojcek” je ekspresivni komad koji se bavi ludilom, opsesijom i ubistvom, u kom je Bihner progovorio i precizno opisao sliku jednog duboko uzdrmanog sveta u kome je suprotstavio privatnu, pojedinačnu ljudsku patnju i cinični ravnodušni haos nasuprot njoj.

Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo

Simptomi takve dijagnoze društva manifestuju se, ili kroz agresivno ispoljavanje moći, ili kroz suštinsku nemoć pojedinca. Zadatak umetnosti je da o tome priča, jer umetnost to i “oseća”.

Zato su se oko “Vojceka” okupili muzičari koji šire glas, harizmu i poruku legendarnog Toma Vejtsa, sastav Rain Dogs i ekipa teatra Le Studio – kako bi progovorili o svemu onome što je mučilo Bihnera, a što je ujedno i dijagnoza trenutka u kom živimo.

Takva, granična stanja društvene psihologije i individualnog ponašanja o kojima govori Vojcek, pratiće i izvedbenu formu, pa će se ona kretati trasom između koncerta i pozorišne predstave, ali i interakcijom između ovih i svih ostalih elemenata u predstavi.

Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Tom Vejtsov Vojcek/ Photo: Promo
Previous post

MOJ ŽIVOT JE BIO GUBITAK VREMENA... Potresan poslednji intervju DŽORDŽA MAJKLA USKORO NA BBC-u

Next post

Dobri, stari Menson ima novi spot... a u njemu - Džoni Dep

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *