Home»Pulse»Najave»U svakoj šali ima malo i šale… Sedmi StandUp Festival od 17. do 23. oktobra u UK Vuk Karadžić

U svakoj šali ima malo i šale… Sedmi StandUp Festival od 17. do 23. oktobra u UK Vuk Karadžić

3
Shares
Pinterest Google+

Na 7. StandUpFestu koji će trajati od 17. do 23. oktobra u ustanovi kulture Vuk Karadžić, prestoničku publiku očekuje mnogo smeha na nastupima vodećih komičara iz zemlje i regiona, kao i zanimljivih  gostiju iz inostranstva.

Photo: Promo
Photo: Promo

Ove godine organizacija Standup.rs obećava sedam uzbudljivih dana komedije, od novog stand up-a Srđana Dinčića, preko večeri humora sa stand up komičarkama Dinjom, Marinom i Martinom, do premijere novog programa “Večeri crnog humora”.

Festival otvara premijera novog stand up-a Srđana Dinčića “Treće stanje”, a program će voditi Galeb Nikačević.

Photo: Promo
Photo: Promo

Srđan Dinčić je stand up komičar iz prve postave organizacije Standup.rs i iza sebe ima šest godina rada i više od 1500 nastupa u Srbiji i regionu.

Njegova najpoznatija  One man showa su: “Ispod nevidljivog kišobrana”, “Laž po istinitom događaju” i “Đavo iz jagode”.

Bio je  učesnik  svih festivala u zemlji i regionu i headliner svakog Stand up Festa u Beogradu. Scenarista je i učesnik emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i “Večeri improvizacije”, koju izvodi već tri godine sa svojim kolegama iz organizacije.

Učestvovao je u projektu “Stand up & more” koji se emituje na kanalu Comedy central Extra i prvi je stand up komičar sa naših prostora koji je obišao 50 gradova i napunio Dom sindikata sa predstavom “Đavo iz jagode”.

Photo: Promo
Photo: Promo

U sklopu Regionalnoe večeri stand up komičarki, 18. oktobra nastupiće Dinja (SR), Marina Orsag (HR) i Martina Ipša (SLO). Voditelj će biti Ana Zlatanović.

Ove večeri ukrstiće se tri različita stila, iz tri zemlje ex-YU, i tri najbolje komičarke sa tih prostora.

Danijel Slos/ Photo: Facebook/ Daniel Sloss
Danijel Slos/ Photo: Facebook/ Daniel Sloss

Među nastupima za koji se traži karta više je i nastup gosta iz Škotske predviđen za 19. oktobar, Danijela Slosa, koji na Festival dolazi u sklopu svoje evropske turneje.

Danijel je zvezda američke emisije “Conan”, emisije “Drunk history”, britanske “Sunday Night at the Palladium” i pobednik na festivalu komedije u Sidneju 2016. godine.

Rasprodao je deset nastupa na festivalu Fringe u Edinburgu, dva solo nastupa na New York off-Broadway seasons,  govorio je na TedExu (sa 19 godina) i napisao i glumio u internet sitkomu “M.U.F.F”.

Svoj prošli show “Daniel Sloss: SO?”, za koji je i nagrađen,  izveo je više od 120 puta širom sveta.

Photo: Promo
Photo: Promo

Premijera nove večeri crnog humora “Bez drame” biće održano 20. oktobra sa početkom u 20:00 časova.

Ovo je jedno od omiljenih večeri publike, a na StandUpFestu, komičari koji vole crni humor i koji učestvuju u ovom programu već nekoliko godina unazad, spremiće premijerno nove fore i izvesti ih u okviru festivala.

Publika će imati priliku da uživa u nastupima  Aleksandra Perišića i Nikole Silića, koji u svom stand up-u od početka karijere insistiraju na ovom pravcu. Ivan Nikolić, Ana Zlatanović i Nikola Radojlović, njihove su mlađe kolege, ali sa ništa manje “crnih” fora.

Photo: Promo
Photo: Promo

Revija regionalnih stand up komičara uvek donosi nove materijale koje domaća publika još uvek nije imala priliku da čuje.

Na Regionalnoj večeri 21. oktobra nastupiće: Tin Vodopivec (SLO), Tomislav Primorac (HR), Nenad Stefanovski (SRB/MK), Tin Sedlar (HR), Saško Kocev (MK) i Raša Nestorović (SRB). oditelj je Galeb Nikačević.

Photo: Promo
Photo: Promo

U okviru sedmog StandUpFesta 22. oktobra održaće se i tradicionalni Otvoreni mikrofon, gde će organizacija Standup.rs da potraži nove kolege.

Svi zainteresovani treba da svoje prijave pošalju na mejl [email protected], sa naslovom “Prijava za open mic” i pripreme sopstveni tekst u trajanju od pet minuta.

Takmičari sa najboljim tekstovima, po oceni producenata organizacije, dobiće šansu da svoje umeće isprobaju i na sceni.

Veče improvizacije, 23. oktobra, rezervisano je za zatvaranje 7. StandUpFesta. Učestvovaće: Srđan Dinčić, Aleksandar Perišić, Ivan Nikolić, Ana Zlatanović i specijalni gost – Nesha Bridges.

Improvizacija komedije ili Improv, veče je gde komičari naviknuti na stand up formu, moraju da se snađu bez ikakve pripreme i da budu duhoviti. U ovoj predstavi publika učestvuje, dobacuje ili izlazi na scenu. Improv se sastoji od niza igara koje komičari izvode ne znajući da li će biti duhoviti, što je cilj.

Previous post

STIGAO TREJLER ZA NOVU ADAPTACIJU STIVENA KINGA... I skoro bez ijedne jedine reči obećava moćan horor

Next post

Autori kultne serije "Black Mirror" najavili 4. sezonu: Trebalo bi da naplaćujemo Guglu i Eplu istraživanje novih tehnologija

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *