Home»Muzika»Punk’s Not Dead, naprotiv… Treći Belgrade Riot Fest 21.oktobra u Domu omladine

Punk’s Not Dead, naprotiv… Treći Belgrade Riot Fest 21.oktobra u Domu omladine

3
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Treći Belgrade Riot Fest održaće se 21. oktobra sa početkom u 20:00 časova u sali Amerikana Doma omladine Beograda, a u organizaciji Route 011.

Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupiće bendovi: Drink Or Die, Birtija, Žuta minuta, Štab i Cepeni Ćunci. Kao hedlineri Trećeg Belgrade Riot Festa najavljeni su legendarni pankeri iz Velike Britanije – The Last Resort.

Drink or Die/ Photo: Facebook @benddrinkordie
Drink or Die/ Photo: Facebook @benddrinkordie

Zrenjaninski punk bend Drink or Die nastao je, kako sami kažu, kasne jeseni 2002. ili ranog leta 2003.godine. Tadašnji sastav činili su: Malba (vokal), Živa (gitara), Kecman (bas) i Jani (bubanj).

U proleće 2004. bendu se priključio još jedan vokal Miroslav Sporin, koji bend dovodi do top 100 zrenjaninskih bendova.

Bend Birtija je nastao u aprilu 2006. a krajem iste godine snimili su i prvi album “Prva tura”, a početkom 2008. i drugi “Solotrinker”.

Između prvog i drugog albuma objavljen je singl “Kako si lepa” sa spotom za pesmu pod istim nazivom sa prvog albuma, produženom verzom spota i pesmom u mp3 formatu.

U maju 2008. godine bend je snimio dve nove pesme “Ploče” i “Judge Dread” i to je prvo izdanje Birtije koje se pojavilo samo u online verziji.

Sledeći album “Get Your Tits Out For The Boys”, objavljen je takođe samo u online izdanju, kao i “Pesme za gospodu” iz 2010.godine.

Birtija je koncertno izuzetno aktivan bend, a sadašnju postavu čine: Vajagić (vokal), Šone (bubnjevi), Pegan (bas) i Mare (gitara).

Žuta Minuta/ Photo: Facebook @zutaminutabgd
Žuta Minuta/ Photo: Facebook @zutaminutabgd

Žuta Minuta je streetpunk/oi bend iz Beograda koji je vrlo dobro poznat punk publici u regionu. Nastao je 2008. godine kao projekat, a dve godine kasnije počinje aktivno da svira.

Iza sebe ima tri studijska albuma, jedan EP i nalazi se na 4 kompilacije kao i brojne nastupe kako u zemlji  i inostranstvu.

Ove godine objavili su treći album “I…sta cemo sad?” koji poslednjih nekoliko meseci uspešno promovišu u regionu.

The Last Resort...

The Last Resort/ Photo: Facebook/ The Last Resort
The Last Resort/ Photo: Facebook/ The Last Resort

The Last Resort je ime dobro poznato svima koji su pratili i prate punk i Oi scenu još od osamdesetih godina kada su započeli svoju priču koja još uvek traje.

Ime bendu su dali po tada popularnoj skinhed prodavnici u Londonu koja je postala simbol ovog pokreta i životnog stila britanskih pankera. Dve godine kasnije objavili su album “A Way of Life – Skinhead Anthems”, a tokom godina objavili su još četiri albuma i nekoliko kompilacija.

Trenutno snimaju novi album i kažu da se nadaju da će uspeti da i na njemu ožive pravu street Oi energiju po kojoj su i poznati.

Nedavno su nastupali na Rebellion festivalu, imali su udela i u memorijalnom koncertu posvećenom Mikiju Ficu, a od nastupa koji ih očekuju u narednim mesecima, sa zadovoljstvom izdvajaju i ponovni dolazak u Beograd. – Poslednji put kada smo bili tamo, svirali smo na brodu…koji, srećom, nije plovio, pa niko nije dobio morsku bolest – prisećaju se momci i dodaju: – Sigurni smo da će to biti super koncert i da ćemo se dobro provesti.

Bend ШтаБ nastao je na proleće 2016.godine. Svira oi!, sa povremenim uplivima streetpunk/hardcore-a. Zbog privatnih obaveza članova, bend nije bio previše aktivan – imali su samo jednu svirku u Beogradu u novembru prošle godine.

Bend planira da se u narednom periodu koncertno aktivira ali i da se više posveti studijskom radu i snimanju svog prvog albuma.

Trenutnu postavu benda čine Škodra (vokal, gitara), Toni (gitara), Škrga (bas, bek vokal) i Bane (bubanj).

Cepeni Čunci/ Photo: Facebook/ Cepeni Cunci
Cepeni Čunci/ Photo: Facebook/ Cepeni Cunci

Cepeni Ćunci nastali su 1991.godine u Ladovici. Posle nekoliko demo ideja i nastupa, kako samio kažu, “po svim rupama juga”, 1997. godine objavili su prvi album “Bugarska Politika”.

Cepeni Ćunci trenutno snimaju svoj treći studijski album, naslednika “U zadnjem trenutku” iz 2001. godine.

Ulaznice za Treći Belgrade Riot Festival po ceni od 1490 dinara mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Eventima. Na dan festivala cena ulaznice iznosiće 1890 dinara.

 

Previous post

Dislike za like... Tvorac najslavnijeg "palca" razočaran svojim izumom

Next post

ŠOK, BES, TUGA, NEVERICA... Liam Galager nije Liam Galager! O moj Bože...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *